#

Muğla

Motosiklet kazasında ölen Rus fenomen kusursuzmuş

Muğla’nın Milas ilçesinde, Rusya uyruklu sosyal medya fenomeni Tatiana Ozolina’nın hayatını kaybettiği kazada maktülün hatası olmadığı ortaya çıktı. Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı raporda diğer sürücü Onur Obut’un asli kusurlu olduğu kaydedildi.

21 Temmuz’da Muğla’nın Milas ilçesinde aynı yöne giden iki motosikletin çarpıştığı kazada, dünya turuna çıkan Rus sosyal medya fenomeni Tatiana Ozolina hayatını kaybetti.

Kaza yapan diğer motosiklet sürücüsü Onur Obut, polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Obut ifadesinde, “Tatiana Ozolina ve Sergei Khardikov ile sosyal medyadan uzun süredir tanışıyorum. Kendilerini Türkiye’yi gezdirmek için davet ettim. Seyahatimiz İstanbul’da başladı. Milas ilçe sınırlarına girdiğimizde geride kalan Sergei’yi beklemek için yavaşladım. O sırada arkadan gelen Tatiana, bana çarparak savruldu.” dedi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Obut, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Adli Tıp raporu çıktı

İzlenen güvenlik kamera ve görgü tanıklarının ifadelerine göre adli tıp kurumu tarafından rapor hazırlandı. Raporda, Ozolina’nın seyir halindeyken önüne çıkan TIR nedeniyle fren yaptığı, takip mesafesini korumayan Obut’un ise Ozolina’nın motosikletine arkadan çarptığı, bu nedenle Ozolina’nın kazada kusurunun bulunmadığı, Obut’un ise asli kusurlu olduğu belirtildi.

Motosiklette kamera iddiası

Tatiana Ozolina’nın ailesinin avukatı, Ozolina’nın motosikletinde bulunan ve olay anında kayıtta olduğu iddia edilen kameranın ise kazadan sonra kaybolduğunu ileri sürdü. Kaza için duran bir sürücünün kamerayı diğer sürücülerden Obut’a verdiğini söylediğini aktaran Ali Şan, kamerayı gören bir başkası varsa savcılığa ifade vermesini istedi.

Ailenin avukatı Ali Şan, kazayla ilgili soruşturmanın savcılık tarafından çok titiz yürütüldüğünü söyleyedi.

Dosyada tüm delillerin toplandığını, sadece ölüm sebebine ilişkin raporun beklendiğini söyleyen Şan, kamera kaydının kayıp olduğunu ileri sürdü.

İddianamenin kısa süre içerisinde hazırlanmasını beklediklerini belirten Şan, “Savcılık tarafından alınan kaza tespit tutanağında, adli tıp raporunda Tatiana’nın kusursuz olduğu, kusurlu olanın şüpheli olduğu sabit. Birçok görgü tanığı ifadesini vermiş durumda.” derken, kazayı gören başka birileri varsa savcılığa başvurup ifade vermelerini istedi.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın