#

Gündem

Muharrem İnce’den ‘Banu Özdemir’ tepkisi

Muharrem İnce, Çav Bella paylaşımının ardından tutuklanan CHP eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir hakkında açıklama yaptı. İnce, “Devlet trol kafasıyla yönetiliyor. Yargı trol kafasıyla karar veriyor” dedi

Muharrem İnce, cami hoparlörlerinden Çav Bella çalınmasının ardından tutuklanan CHP eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir hakkında açıklama yaptı. İnce, ”Yargı trol kafasıyla karar veriyor” dedi.

Twitter üzerinden açıklama yapan İnce, şu ifadeleri kullandı:

“Yapanı henüz bulamadılar, bu rezaletlerin yaşanmaması için sistemi yenilemediler ama trollerin hedef göstermesiyle haber sitelerinde yer alan görüntüyü paylaştığı için Banu Özdemir tutuklandı. Devlet trol kafasıyla yönetiliyor. Yargı trol kafasıyla karar veriyor.”

Önceki gün İzmir’de saat 17.00 sıralarında Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki camilerin hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella’ çalınmıştı.

Merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına “korsan bir şekilde müdahil olunduğu” belirtilmişti.

İzmir Müftülüğü’nden yapılan açıklamada, yaşanılan olay doğrulanırken şu ifadelere yer verilmişti:

“İlimizin çeşitli bölgelerindeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemimizin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli inceleme başlatılmıştır.”

Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Yürütülen soruşturma kapsamında CHP üyesi ve eski İzmir İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklanmıştı.