#

Bursa

Mustafakemalpaşa tarihinin en büyük yatırımı

Mustafakemalpaşa’da Belediye tarihinin en büyük ve en önemli yatırımları Başkan Mehmet Kanar döneminde hayata geçiriliyor, kanayan yaralara bir bir neşter vuruluyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi eliyle ilçeye yapılacak olan 160 Milyon TL’lik dev yatırım içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısı sorununu kökten çözüme kavuşturuyor.

İlçeyi sevindiren dev yatırımı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte canlı yayında Bursa’dan duyuran Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, içme suyu altyapısına Ekim ayı içinde kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısına ise 2020 yılının sonu ya da 2021 yılı itibariyle ihalesinin bitirilip başlanacağını açıkladı.

Gençlik merkezinde ikinci etap başlıyor

Dev yatırımların Lalaşahinpaşa köprüsüyle başladığını belirten Başkan Kanar, ilçede yılların özlemi olan Gençlik Merkezi Sosyal Yaşam ve Spor Tesislerinin ihale sürecinin tamamlanıp 50 Milyon TL’lik bir bütçeyle ikinci etabın başlayacağını söyledi. Başkan Kanar, “Seçim döneminde söz verdiğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. İçme suyu altyapı yatırımında 60 Milyon TL’lik bütçeyle bu ay başlayacağımız projeyi 100 Milyon TL’lik kanalizasyon ve yağmur suyu yatırımıyla taçlandırıyoruz. İlçe tarihinin en büyük ve en önemli yatırımı Mustafakemalpaşa’mıza hayırlı olsun” dedi.

Öncelik acil noktalarda

İlçede yeni yapılaşmanın hızla ilerlediği Cumhuriyet ve Barış mahalleleri ile Sanayi bölgesinde acil ihtiyaç olan kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının ivedilikle yapılacağını açıklayan Başkan Mehmet Kanar, sırasıyla ana arterler ve tüm ilçede altyapının yenileneceğini ifade etti.

Başkan Kanar konuşmasında; “Bursa Büyükşehir Belediyesi eliyle Mustafakemalpaşa’da altyapı sorununu kökten çözüyoruz. Geçtiğimiz günlerde açıkladığımız içme suyu altyapısına, Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın yoğun çabalarıyla tüm ilçeyi kapsayan kanalizasyon ve yağmur suyu altyapısını da ekledik. İnşallah bu ay itibariyle içme suyu altyapısına, İhale sürecinin hemen ardından, 2020 yılının sonu ya da 2021 yılı itibariyle de kanalizasyon ve yağmur suyu altyapı ihalesini bitirip sahaya ineceğiz.

Bu süreç hepimiz için biraz zorlu geçecek. Biraz suyumuz kesilecek, bazen toza toprağa, bazen çamura batacağız ama sonunda yavrularımıza güvenli ve huzurlu bir altyapı mirası bırakacağız. Sağlıklı, gelişen ve büyüyen bir şehrin imarı için bizleri destekleyen başta Bakanlarımız Hakan Çavuşoğlu ve Efkan Ala’ya, İl Başkanımız Ayhan Salman’a, göreve geldiğimiz günden bu yana en yakın destekçimiz olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, Bölge Milletvekilimiz Mustafa Esgin’e ve tüm Bursa Milletvekillerimize şahsım ve ilçem adına tüm kalbimle teşekkür ediyorum” dedi.

Koronavirüs yatırımlara engel olamadı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Seçim döneminde Mustafakemalpaşa ilçesine sözler verdik. Bu sözler öyle sözler ki yıllardır konuşulan fakat hayata geçirilemeyen bazı projelerdi ve bugünde bunları bir bir gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Bütün dünyanın koronavirüs ile mücadele ettiği bu dönemde hükümetimizin ve milletvekillerimizin destekleriyle yatırımlarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Aktaş, “Mehmet Başkanım benim söz var, yıllardır Mustafakemalpaşa’da ifade edilen konular var bunların yerine getirilmesi gerekir söylemini hep dile getiriyordu. Bilindiği üzere biz çok kısa bir süre önce duyurusunu da yaptık 326 kilometrelik içme suyu hattımızı, isale hattı, şebeke hattı ve evsel bağlantı olmak üzere ihalesini gerçekleştirdik. Yaklaşık 50 milyon TL’lik bir bedel ama bu altyapı ile alakalı sadece içme suyu kısmıydı” dedi.

İkinci etapta kanalizasyon ve özellikle başkanımızın acele ettirdiği yağmur suyu kanalları kısmı var diyen Başkan Alinur Aktaş, “Projeler bitirildikten sonra Mustafakemalpaşa’nın değerinin nasıl arttığını hep birlikte göreceğiz” ifadelerine yer verdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş konuşmasının sonunda şöyle dedi; “Öncelikle gelişen bir şehrin 100.000 nüfusu geçmiş büyük bir ilçenin takdir edersiniz ki çok sorunsuz ve sıkıntısız altyapısının olması gerekiyor. Çok yakında biz içme suyu ile alakalı temeli atıyoruz. İnşallah milletvekillerimizin de katılımıyla belediye başkanımız Mehmet Kanar’ın ev sahipliğinde temel atma törenimizi yapıp mutluluğumuzu hemşerilerimizle paylaşacağız. Mustafakemalpaşalı hemşerilerimizi bu çalışmalar bittikten sonra pırıl pırıl caddelere ve sokaklara kavuşturacağız.”