#

Gündem

Narin’in yengesinden itiraf: ‘Boğuştuklarını gördüm’

Diyarbakır’da Narin Güran cinayetinde jandarma ifadeleri tamamlanan 3 kişi adliyeye sevk edildi.

Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos günü kaybolduktan sonra cansız bedeni 8 Eylül günü Eğertutmaz Deresi’nde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma sürüyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca sürdürülen soruşturma kapsamında “Suç delillerini yok etmek” suçundan tutuklanan Narin’in amcası Fuat Güran’ın eşi H.G., İ.K. ve Ş.K., jandarmadaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Narin’in cinayetine ilişkin aralarında annesi, ağabeyi, amcaları ve yakınlarının da bulunduğu 11 kişi tutuklanmıştı.

Narin’in yengesi Hediye Güran’dan itiraf: ‘Boğuştuklarını gördüm’

Hediye Güran, ifadesinde Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran’ın ahırda boğuştuğunu anlattı.

Anne Yüksel Güran’ın, oğlu Enes’i dövdüğünü ve Enes’in kolundaki ısırık izlerinin de anneye ait olduğunu belirtti. Hediye Güran, “Narin bu ahırda öldürülmüş olabilir” diyerek şüpheleri artırdı.

Olayın arka planıNarin Güran’ın amcası Salim Güran ve ağabeyi Enes Güran tutuklu bulunurken, anne Yüksel Güran da cinayetle ilgili olarak gözaltında. Yenge Hediye Güran’ın verdiği bu kritik bilgilerle birlikte, güvenlik ekipleri çalışmalarını ahır bölgesinde yoğunlaştırdı.Türkiye bu cinayeti konuşuyorTüm Türkiye’yi dehşete düşüren bu cinayette, 8 yaşındaki Narin’in vahşice öldürülmesi büyük yankı uyandırdı. Soruşturma derinleşirken, katillerin bir an önce adalet önünde hesap vermesi isteniyor.Narin Güran cinayetiyle ilgili yeni gelişmelerin, yenge Hediye Güran’ın ifadesi doğrultusunda devam etmesi bekleniyor.

2 kişi savcılıktan serbest bırakıldı

Diyarbakır’da Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında jandarmadaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 kişiden 2’si savcılıktan serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca sürdürülen soruşturma kapsamında “Suç delillerini yok etmek” suçundan tutuklanan Narin’in amcası Fuat Güran’ın eşi H.G., İ.K. ve Ş.K., jandarmadaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilmişti.

İ.K.ve Ş.K., savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. H.G’nin savcılık ifadesi sürüyor.

Cinayete ilişkin aralarında Narin’in annesi, ağabeyi, amcaları ve yakınlarının da bulunduğu 11 kişi tutuklanmıştı.

Yenge için tutuklama talebi

Narin Güran cinayeti soruşturmasında Tutuklu Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran, “kasten öldürmeye iştirak” suçundan savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.