#

Haber

Öğretmen Ceren Damar Şenel’in Katilinin İfadesi Ortaya Çıktı

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel’in katil zanlısı H.İ.H, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken verdiği ifade ortaya çıktı.

ANKARA’da, Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisinin bıçaklayıp, silahla vurduğu araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel dün son yolculuğuna uğurlanırken katil zanlısı da yargıya sevkedildi.
Gözaltına alınan katil zanlısı Hasan İsmail H. tutuklanırken silahın sahibi olduğu belirlenen özel harekatçı babası adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Katil zanlısının verdiği ifade de ortaya çıktı, bakın cinayetin sebebi neymiş:

Hasan İsmail H.’nin verdiği ifade şu şekilde: -“2014’de Kıbrıs’ta hukuk fakültesi kazandım. 2015 yılında yatay geçişle Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne geldim. Tarafıma haksızlık yapıldı. 2. sınıftan başlamam gerekirken 1. sınıftan başlatıldım.

BENİ TERSLİYORDU 

Ceren Damar Şenel danışmam hocamdı. Bu sorunlarımı ona anlatıyordum. Ama bana ters cevaplar veriyordu. Ben, derslerimin yoğun olması nedeniyle üniversiteye sınavdan sınava gidiyordum. Ders çalışmalarımı ise evde yapıyordum.

KOPYA ÇEKMEM GEREKİYORDU
O gün 3 sınavım vardı. Derslerimin yoğun olması nedeniyle sınava hazır değildim. Geçmem için kopya çekmem gerekiyordu. Bu nedenle sınavdan geçmek için kopya hazırladım.

BENİ YAKALADI 
Sınav salonuna girdiğimde Ceren Damar Şenel’i gördüm. Sınav başladıktan sonra hazırladığım kopyayı çıkardım ve kopya çekmeye başladım. Bir süre sonra Ceren Damar Şenel, beni kopya çekerken yakaladı.

İKİNCİ KEZ KOPYADAN YAKALAMIŞTI
Hakkımda tutanak tutarak kopya çektiğim için işlem yaptı. Aynı hoca tarafından kopya çekmekten ikinci kez tutanak tutuldu. Daha önce ceza almıştım, 2. kez tutanak işleme konulması durumunda okuldan uzaklaştırılacaktım.

EVE GİDİP SİLAHI ALDIM 
Gün içerisinde birkaç kez onunla görüştüm. Odasına gittim ancak beni tersledi ‘çık git’ falan dedi. ‘Hocam tutanağı iptal edin, niye böyle yapıyorsunuz’ dedim. ‘Yapacak bir şey yok, tutanağı işleme koyacağım’ deyince sinirlendim. Sonra eve gittim babamın silahını aldım. Daha önceden de bıçak almıştım. Sonra tekrar Ceren Damar Şenel ile görüşmek için odasına gittiğimde kendime hakim olamadım.

YARDIM İSTEYİNCE PANİKLEDİM
Evden aldığım babamın silahını doldur boşalt yaptım ve Ceren Damar Şenel’e 2 el ateş ettim. Yardım için çığlık atmaya başladı. Korkup panikledim, susturmak için bıçaklamaya başladım. Ne kadar vurduğumu hatırlamıyorum. Kendisinden geçince bırakıp çıktım.

İNTİHAR EDECEKTİM
Daha sonra tabancayı başıma dayadım ve intihar etmek istedim. Ancak odaya hocalar ve öğrenciler girmeye başlamıştı.

KAÇIP ANNEMİ ARADIM 
“Ben de olayın şoku nedeniyle oradan kaçtım. Annemi aradım sonra babamla birlikte karakola giderek teslim oldum.”

BABASI ÖZEL HAREKATÇI
Hikmet’in babası emekli özel harekât polisi Ö.H. de gözaltına alındı. Babanın, oğlunun kendisinden habersiz beylik tabancasını aldığını belirterek, “Olay olduktan sonra haberimiz oldu. Evi arayıp hocasını öldürdüğünü söyledi. Biz de kaçmamasını, teslim olmasını söyledik” dediği öğrenildi. Baba Ö.H. dün akşam adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.


Katil zanlısı tutuklanıp cezaevine gönderildiği gün Ceren Damar Şenel’in cenazesi de toprağa verildi. Cenaze töreninde babası sinir krizleri geçirirken eşinin konuşması ibretlikti.

Karısını kırmızı karanfillerle veda eden Levent Şenel cenazede şunları söyledi:- “Kendisiyle üç ay evli kaldım. Bana çok şey kattı. Asla kandan ve kötülükten yana olmayacağız. Yaşanan bu olay tüm Türkiye’ye bir ders olur ve sembol olur”.

-“Benim genç arkadaşlarımdan küçük bir istirhamım var. Arkadaşlar, bunu söylemek benim haddime düşmez ama iyi bir hukukçu, iyi bir mühendis, iyi bir doktor değil iyi bir insan olmaya çalışın. En önemlisi bu. İnsanları sevin ve hiçbir zaman kötülüğe kötülükle cevap vermeyin. Bu olayla da inşallah bu ülkede pek çok konuda bir duyarlılık, farkındalık oluşacaktır.”

-“Hayat bunu kimi zaman 30 yaşında kimi zaman 50 kimi zaman 60 yaşında yaşatıyor. Ben bu acıyı 28 yaşında yaşadım. Bu olay bana bir şey gösterdi. Ceren her zaman doğru bildiğini yapan, kurallara uyan, işini dört dörtlük yapmaya çalışan bir insandı. Hiçbir zaman kimseye iftira atmazdı. Hiçbir zaman kimse hakkında kötü konuşmazdı. İşini iyi yapmaya çalışan kıymetli bir bilim insanıydı. Çok büyük bir acımız var.”