#

Gündem

Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi mecliste

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, “Nitelikli bir eğitim için nitelikli öğretmen yetiştirme modeli zorunlu hale gelmiştir. Bu amaçla öğretmenlerimizin öğretmenlik alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programını tamamladıklarında, bu kanunumuz ile Milli Eğitim Akademisi aracılığıyla yükseköğretimde alacakları eğitimleri tamamlayacak nitelikte akademik eğitimlerine göre üç veya dört dönemlik mesleğe hazırlık eğitimi alınması planlanmaktadır” dedi.

Güler, AK Parti Grubu’nda Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi ile ilgili bilgi verdi. Kanun teklifinin 39 maddeden oluştuğunu belirten Güler, “Milli Eğitim Bakanlığı gerek merkez bütçesiyle gerek taşra teşkilatları personel sayısıyla nicelik olarak en büyük kurumdur. Eğitim sistemimizde toplam 1 milyon 230 bin 402 öğretmen ve okul yöneticisi görev yapmaktadır. Bu öğretmenlerimizin 477 bini 35 ve altı yaştadır. Öğretmenlerimizin tamamının yaş ortalaması 40’ın altındadır” ifadelerini kullandı.

Güler, kanun ile Milli Eğitim Akademisi kurulacağını söyleyerek, “Nitelikli bir eğitim için nitelikli öğretmen yetiştirme modeli zorunlu hale gelmiştir. Bu amaçla öğretmenlerimizin öğretmenlik alanına kaynak teşkil eden yükseköğretim programını tamamladıklarında, bu kanunumuz ile Milli Eğitim Akademisi aracılığıyla yükseköğretimde alacakları eğitimleri tamamlayacak nitelikte akademik eğitimlerine göre üç veya dört dönemlik mesleğe hazırlık eğitimi alınması planlanmaktadır. Akademide mesleğe hazırlamaya yönelik verilen eğitimler, öğretmenlik meslek bilgisi ve özel alan bilgisi başta olmak üzere bir öğretmende bulunması gereken bütün yeterlilikler esas alınarak yürütülecek. Teorik ve uygulamalı dersler ile öğretmen adaylarının en iyi şekilde yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Milli Eğitim Akademisi’nin kurulmasıyla öğretmenlerimiz başta olmak üzere eğitim yönetimi ve denetim alanlarında görev alacak ve çalışmakta olan personelin meslek içi eğitimi, kariyerlerinin geliştirilmesi, eğitim yöneticilerine formasyon kazandırılması da hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın