#

Dünya

Ölü sayısının 5 bin 476 olduğu İtalya’da kritik hafta

Koronavirüs ölümlerinin yaklaşık bir ayda 5476’ya ulaştığı İtalya’da, karantina tedbirlerinin üzerinden 2 hafta geçmesi nedeniyle bu hafta “kritik” olarak değerlendiriliyor.

Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Yüksek Kurulu Başkanı Franco Locatelli, karantina tedbirlerinin ilk sonuçlarının 2-3 haftadan itibaren görülmeye başlamasını beklediklerini söyledi. Locatelli dün yaptığı açıklamada “Bu nedenle gelecek hafta kritik olacak. Eğilimin tersine dönme sinyali göstermesini bekliyoruz” dedi.

Seyahat kısıtlamaları, okulların, mağazaların kapatılması gibi tedbirler içeren karantina kuralları ilk olarak kuzey bölgelerde, ardından da 10 Mart’tan itibaren ülke genelinde uygulanmaya başlamıştı.

İtalya’nın 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana karşılaştığı en zor kriz olan koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerin en az 3 Nisan’a kadar uygulamada kalması planlanıyor.

İtalya’da son olarak dün açıklanan yeni ölüm ve vaka sayıları, önceki güne göre daha azdı. Ülkede yeni veriler her akşamüstü düzenlenen basın toplantısıyla açıklanıyor. Cumartesi akşamı açıklanan veriler, bir günde 793 ölüm yaşandığını gösteriyordu. Pazar akşamı yapılan son açıklamaya göre ise son 24 saatte ölü sayısındaki artış önceki güne göre 142 azalarak 651 oldu.

(BBC Türkçe)

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın