#

Bursa

Orhaneli, Bursa’yı dağa bekliyor

Bursa sanayicileri ve İşinsanları Derneği’nin (BUSİAD) belediye başkanlarını ziyaretlerinin adresi bu kez Bursa’nın en eski belediyelerinden olan Orhaneli oldu.

Bursa sanayicileri ve İş insanları Derneği’nin (BUSİAD) belediye başkanlarını ziyaretlerinin adresi bu kez Bursa’nın en eski belediyelerinden olan Orhaneli oldu. 1888’de belediye olan ve o günden beri yerel yönetim geleneğini sürdüren Orhaneli Belediyesi’ne gerçekleşen ziyarete BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Küçükkayalar ile BUSİAD Genel Sekreteri Erol Alakoç katıldı.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır’ın makamında gerçekleşen ziyarette, Orhaneli ve dağ ilçelerinin genel sorunları konuşuldu.

Orhaneli Belediye Başkanı Ali Osman Tayır, 7-8 Eylül’de gerçekleştirilecek Orhaneli Karagöz Şenlikleri hakkında bilgi verirken, BUSİAD Ailesini de davet etti.

Tayır, Orhaneli’nin tarım ve turizm potansiyeli hakkında da BUSİAD heyetini bilgilendirirken, Sadağ Kanyonu, termal ve rafting imkanları ile doğa turizminin Orhaneli için özel bir yeri olduğunu ve yatırımcılara açık olduklarını kaydetti.

Tayır, Bursa yerleşim tarihini bilinenin ötesinde on binlerce yıl önceye dayandığının ispatı olan mağara resimleri ve ve taş aletlerler nedeniyle Şahinkaya Mağarası’nın da Orhaneli sınırları içinde olduğunu da kaydetti.

İlçenin 19 bin 500 olan nüfusunun 16 binin seçmen olmasının ilçede genç nüfus azlığını gösterdiğini de ifade eden Tayır, genç nüfusun göçünü engellemek için iş imkanı yaratmak gerektiğini de belirtti. Tayır, sanayi açısından da imkanları konuşmaya hazır olduklarını, Bursa’nın 40-50 dakika mesafede olmasının, ulaşım açısından da bir sorun teşkil etmediğini söyledi.

BUSİAD Başkanı Küçükkayalar ise, Bursa’nın dağ ilçelerini unutmamak gerektiğini, buralardaki potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini kaydederek, Tayır’a “Sanayi, Tarım ve Turizm İle Gelişen Bursa” çalışmasından bahsetti.

Ziyaretin sonunda BUSİAD Başkanı Küçükkayalar Tayır’a Derviş Fincan Seti hediye etti.