#

Bursa

Orhangazi Belediyesi’nin Gururu OBAK

Orhangazi Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK), afet zamanlarında hayat kurtaracak çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede, 22 Ekim Salı ve 23 Ekim Çarşamba günlerinde uygulamalı bir eğitim gerçekleştiriliyor.

Grup liderlerinin gözetiminde yapılan eğitim, Orhangazi Belediyesi göl kıyısı çok amaçlı alanlarında hayata geçiriliyor. Eğitimler, akreditasyonla ilgili 6-7 Kasım’da yapılacak sınavlar için son hazırlıklar ve tatbikatlar olarak değerlendiriliyor. Ayrıca OBAK’a, Belediye Başkanı Bekir Aydın ve Başkan Yardımcısı Bilal Acar tarafından şu ana kadar aldıkları sertifikalar verildi.

Ekibimizi Daha da Güçlendireceğiz

Belediye Başkanı Bekir Aydın, sertifika töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Tamamen gönüllülük esasına göre belediye çalışanlarımızdan oluşan arama kurtarma ekibimiz, bugüne kadar başarılı işlere imza atmıştır. Nerede ihtiyaç varsa orada olmuştur. Şunu hiç tereddütsüz söyleyebilirim ki şu ana kadar yaptığımız çalışmalar sonucunda, arama kurtarma ekibimiz Türkiye’nin neresinde olursa olsun her türlü afete müdahale edebilecek durumdadır. Ekibimizi daha da güçlendireceğiz. Çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyor, özverili çalışmalarından ötürü teşekkürlerimi sunuyorum.”

Hazırlık Çalışması İki Gün Sürecek

Orhangazi Belediyesi’nin başarılı arama kurtarma ekibi, OBAK, iki günlük hazırlık çalışmaları gerçekleştiriyor. Ekip, ilk günde yöneticilerinin gözetiminde araç ve ekipsssmanlar üzerinde uygulamalı çalışmalar yaptı. Arama kurtarma ekibi, ikinci günde AFAD İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde sınav öncesi son bir tatbikat daha gerçekleştirecek. OBAK, iki günlük çalışma sonucunda, 6-7 Kasım’daki hafif arama kurtarma akreditasyon sınavlarına hazır hale gelecek.

Ayrıca genç ekibe, Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın ve Başkan Yardımcısı Bilal Acar tarafından, şimdiye kadar aldıkları kentsel arama kurtarma eğitimi, GPS ve harita eğitimi, ilk yardım eğitimi sertifikaları verildi.