#

Gündem

Orman yangınlarında son durum! 5 ilde 13 yangın

Türkiye, orman yangınlarıyla mücadelede 8. güne girdi. Ekiplerin alevlere müdahalesi kesintisiz havadan ve karadan devam ediyor. İletişim Başkanlığı, farklı illerde çıkan 174 orman yangınından 161’inin kontrol altına alındığını, 13’ünün devam ettiğini açıkladı. Marmaris’te Orhaniye Mahallesi’nde bulunan 3 ev ve restoran tahliye edildi. İşte Antalya, Muğla, Isparta, Denizli, Balıkesir, Aydın, Çanakkale, Hatay, İstanbul ve Manisa’daki yangınlarda son durum…

Orman yangınlarıyla mücadele devam ediyor. Ege ve Akdeniz’i adeta esir alan yangınlarda 8. güne girilirken ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi kesintisiz olarak devam ediyor. İletişim Başkanlığı, farklı illerde çıkan 174 orman yangınından 161’inin kontrol altına alındığını, 13’ünün devam ettiğini açıkladı. DHA muhabiri, Muğla Ören’deki Kemerköy Termik Santrali’nin olduğu bölgedeki yangınla ilgili son durumu anlattı, termik santralde yangın ve patlama riskinin bulunmadığı bilgisini paylaştı.

İşte Antalya, Muğla, Isparta, Denizli, Balıkesir, Aydın, Çanakkale, Hatay, İstanbul ve Manisa’daki yangınlarda son durum.

İşte yangınlarla ilgili son dakika gelişmeleri…

SAAT 13.30 – İSTANBUL’DA ORMANLIK ALANDA YANGIN

Beykoz’da ormanlık alanda yangın çıktığı ihbarı üzerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

SAAT 13:12 – SON BİLANÇO AÇIKLANDI

İletişim Başkanlığı, yangınlara ilişkin son bilançoyu açıkladı. Buna göre; 28 Temmuz’dan beri meydana gelen 174 adet orman yangınının 161’i kontrol altına alındı.

SAAT 12:40 -ÖREN SAHİLİ’NDEKİ YANGINI ÇIKARMA GEMİSİ PERSONELİ SÖNDÜRDÜ

Milli Savunma Bakanlığı, Muğla’daki yangın söndürme çalışmalarına destek amacıyla gönderilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çıkarma gemisinin personeli Ören Sahili çevresinde yangın olduğunu fark etti. Geminin kıyıya yanaşmasıyla personel hortumlarla sahile indi. Çıkarma gemisi personeli kıyıdaki alevlere müdahale etti. Bu sırada bölgedeki jandarma ekipleri de hortumları taşıyarak gemi personeline yardım etti. Ekiplerin müdahalesiyle yangın geniş bir alana yayılmadan söndürüldü. Bölgede bulunan vatandaşlar da askeri personele teşekkür etti.

SAAT 12:30 – SÜTÇÜLER YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Sütçüler’deki orman yangını 3’üncü gününde büyük ölçüde kontrol altına alındı.

SAAT 11.35 – KIZKUMU PLAJI’NI ÇEVRELEYEN DAĞLAR YANIYOR

Marmaris’te Turgut, Turunç ve Orhaniye mahallelerinde dağların üst kısımlarında yoğunlaşan alevlere müdahale sürüyor. Ekipler, nem oranının yüzde 10, rüzgarın saatteki hızının 50 kilometreleri bulduğu bölgede, havadan ve karadan yangına müdahale ediyor. Alevler, Orhaniye Mahallesi’nde bulunan Kızkumu Plajı’nı çevreleyen dağlara ulaştı. Rüzgar nedeniyle alevler zaman zaman dağların eteklerine inerek, yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Alevler nedeniyle Orhaniye Mahallesi’ndeki 3 ev ve restoran tahliye edildi.

SAAT 10.45 – Antalya’nın Alanya, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

SAAT 10.40 – İzmir’in Dikili ilçesi Salihler mevkiinde çıkan arazi yangını kontrol altına alındı.

SAAT 10.30 – MARMARİS’TEKİ YANGINA GEMİYLE MÜDAHALE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekibi, Muğla’nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangınını söndürme çalışmalarına denizden destek veriyor.

Hisarönü Mahallesi’nde devam eden yangına ekiplerin karadan ve havadan müdahalesine denizden de destek geldi.

Alevlerin Orhaniye-Selimiye kara yolu arasındaki Delikliyol mevkisinde bulunan ormanlık alandan deniz kenarına yaklaşmasının ardından bölgeye bir Sahil Güvenlik botu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait yangın söndürme gemisi sevk edildi.

Kıyı Emniyeti ekibi, hem denizden söndürme hem de soğutma çalışmalarına destek veriyor.

SAAT 10.20 – Denizli’nin Buldan ve Tavas ilçelerinde ormanlık alanlarda çıkan yangınlar kontrol altına alındı.

SAAT 10.08 – MUĞLA’DA 6 BÖLGEDE ALEVLERLE MÜCADELE

Muğla’nın Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere, Seydikemer ve Menteşe ilçelerinde orman yangınları ile mücadele sürüyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangın bölgesinde hem havadan hem de karadan mücadelesini sürdürürken, bu mücadeleye yerel halk da destek veriyor. Muğlalılar, traktörlerle, su tankerleriyle, ellerinde kova, tırmık ve küreklerle yangından yangına koşuyor. 6 farklı bölgede devam eden orman yangınlarında bu sabah itibariyle, 16 helikopter ve 5 uçak havadan müdahale ediyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğlalı vatandaşlar da gelecek güzel haberlerle rahat bir nefes almak istiyor.

SAAT 09.48 – OGM’DEN AÇIKLAMA

Orman Genel Müdürlüğü, yurdun birçok noktasında devam eden yangınlarla ilgili son bilgileri verdi.

OGM’den yapılan yazılı açıklamada, 28 Temmuz- 04 Ağustos 2021 tarihleri arasında 39 ilde 174 orman yangını çıktığı bildirildi. Bu yangınlardan 160’ının kontrol altına alındığı belirtilen açıklamada, “5 ilde 14 adet yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca ekiplerimiz tarafından 98 adet kırsal alan yangınına müdahale edilmiştir. Şu an itibariyle devam eden yangınlarda toplam 16 su atar uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 6 yönetim helikopteri olmak üzere toplam 51 helikopter, 1 insansız helikopter, 850 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve yaklaşık 5250 personel mücadelede görev yapmaktadır” denildi.

SAAT 09.35- AYDIN’DAKİ YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Aydın’ın Karacasu ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor. Alemler Mahallesi’ndeki Karıncalı Dağı eteklerinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangınına gece boyunca karadan müdahale eden Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine havanın aydınlanmasıyla helikopter ve uçakla da destek veriliyor.

SAAT 09.30 – MUĞLA’YA OLASI TAHLİYE İÇİN ÇIKARMA GEMİSİ GÖNDERİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı’nca Muğla’daki yangın söndürme çalışmalarında ihtiyaç halinde halkı denizden tahliye etmek için bir karakol botu ve çıkarma gemisi sevk edildiği duyuruldu.

SAAT 09.00 – TERMİK SANTRALİN PATLAMA RİSKİ BULUNMUYOR

DHA muhabiri Muğla Ören’deki Kemerköy Termik Santrali’nin olduğu bölgedeki son durumu paylaştı.

Neyman, “Termik santral yetkilileri, şu anda tehdit unsurunun olmadığını ifade ettiler. Termik santralin patlamasına ilişkin tüm endişelerin yersiz olduğunu söylediler. ‘Patlama riski bulunmuyor’ dediler, üst düzey tedbirler alındı.” ifadelerini kullandı.

SAAT 06.15 ÇANAKKALE’DEKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde çıkan orman yangını söndürüldü. Yangında yaklaşık 10 dönüm alan zarar görürken bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

03.00 HATAY’DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde otluk alanda çıkan yangın, TOMA’nın da kullanıldığı müdahaleyle kontrol altına alındı.

SAAT 01.20 – MSB’DEN ISPARTA’DAKİ YANGIN SÖNDÜRME FAALİYETLERİNE DESTEK

Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Isparta Valiliğinin talebi üzerine bölgedeki yangın söndürme faaliyetlerine destek için Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığımızdan itfaiye, arazöz, dozer, su tankeri ve arazi araçları ile personel görevlendirilmiştir.” ifadesi kullanıldı.

SAAT 01.08 – ISPARTA’DA KOVADA MİLLİ PARKI’NDA ÇIKAN YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü. Kovada Milli Parkı’nda Denizaltı mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangına, 5 itfaiye, 2 arazöz, çok sayıda yangın söndürme işçisiyle müdahale edildi. Bölge halkı da traktörlerle su taşıyarak ekiplere destek verdi. Yangın, geniş bir alana yayılmadan söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

SAAT 00.28 – MSB DENİZLİ’DEKİ YANGIN İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Denizli’de çıkan yangına müdahale etmek için 11’inci Komando Tugay Komutanlığının iş makineleri ve personelinin görevlendirildiğini bildirdi.