#

Bursa

Osmangazi Zabıta’dan aralıksız denetim

Osmangazi Belediyesi, koronavirüse karşı aldığı önlemler kapsamında ilçe genelinde dezenfekte çalışmalarını aralıksız sürdürürken, zabıta ekipleri de vatandaşların sağlığı için denetimleri sıkılaştırdı.

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, korona virüs vaka sayılarının yeniden artış göstermesiyle birlikte tedbirleri sıklaştırdı. Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü 13 Mart’tan itibaren düzenli olarak işyerleri, pazar alanları ve topluma açık alanlarda esnaf ve vatandaşlara kuralları hatırlatan zabıta ekipleri, bugüne kadar toplam 22 bin 495 noktada denetim gerçekleştirdi. Başta gıda üretim yerleri olmak üzere, fırın, kafe, market ve lokantalara yönelik denetim gerçekleştiren zabıta ekipleri, işyeri sahiplerine ve vatandaşlara pandemi sürecinde maske takmaları, sosyal mesafe kuralına uymaları ve temizlikte daha titiz davranmaları konusunda uyarılarda bulundu. Ekipler, denetim için gittikleri işyerlerinde müşterilerin ve işletmelerin aldıkları tedbirleri kontrol ederken, tedbirlere uymayan işyerlerine uyarıda bulunarak gereken tedbirlerin alınmasını istedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, halkın sağlığı ve güvenliğinin her şeyden önce geldiğini ifade ederek, vatandaşlara sağlıklı ortam sağlamak adına zabıta ekiplerinin denetimleri büyük titizlikle sürdürmeye devam edeceğini söyledi.