#

Bursa

Oylat’ta eko turizm yürüyüş yolu hayat bBuluyor

Oylat’ta eko turizm yürüyüş yolu hayat bBuluyor

İnegöl’ün şifalı incisi Oylat’ın gelişmesi adına yapılan çalışmalar kapsamında, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Oylat Şelalesine giden 2 km’lik parkurun Eko Turizm Yürüyüş Yolu olarak düzenlenmesi için çalışma başlatıldı. Yapılacak projenin kamuoyuna tanıtımı, protokolün katılımıyla Oylat’ta gerçekleştirildi.

Oylat’ta eko turizm yürüyüş yolu hayat bBuluyor

İnegöl’ün şifalı incisi Oylat’ın gelişimi için adımlar atılmaya devam ediyor. Bir yandan İnegöl Belediyesi ve bir yandan merkezi hükümetin katkılarıyla Orman Genel Müdürlüğü faaliyet alanında geleceğin Oylat’ını oluşturmak için yeni adımlar atılıyor. Bu kapsamda Oylat Şelalesine giden 2 kilometrelik doğayla iç içe olan parkur, Eko Turizm Yürüyüş Yolu olarak düzenleniyor. Proje kapsamında 2020 yılını kapsayan ilk ihale gerçekleştirildi. 550 bin TL’lik çalışmayla Eko Turizm Parkurunda ahşap köprüler, seyir terasları, çeşmeler ve banklar yapılmak için çalışmalar başlıyor. Bir yandan da parkur düzeltme çalışmalarının yapılacağı bölge, Oylat’a ayrı bir değer katacak.

Oylat’ta eko turizm yürüyüş yolu hayat bBuluyor

PROJE KAMUOYUNA DUYURULDU

Konuya ilişkin bugün Oylat’a geniş katılımlı bir tanıtım toplantısı yapıldı. Proje kamuoyuna duyuruldu. AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, İnegöl Orman İşletme Müdürü Okan Kaya, Oylat AŞ Yöneticileri ile parkurda çalışmayı yapacak müteahhit firmanın temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında, Oylat’a dair hedefler de açıklandı.

Oylat’ta eko turizm yürüyüş yolu hayat bBuluyor

“OYLAT’TA DAHA GÜZEL ŞEYLER OLACAK”

Çağlayan Otel çok amaçlı salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, “İnegöl’ümüzün incisi Oylat’ta yapmayı planladığımız çalışmalarla ilgili hem kamuoyunu bilgilendirelim hem de alanımızı yerinde bir inceleyelim, değerlendirelim istedik. Oylat’ımızda şimdiye kadar yaptığımız istişareleri yerinde görerek bakalım istedik. Buradaki istişarelerimizden sonra sahaya da inip bir bakacağız. 18 yıllık hükümetlerimiz Türkiye’de hakikaten nereden nereye dedirtecek çalışmalar yaptı. Oylat’ta da rahmetli Hikmet Şahin ile başlayan güzel gelişmeler oldu. Fakat günümüze baktığımızda Oylat daha güzel çalışmaları hak ediyor. Daha etkili, yetkin çalışmalar yapabilmek adına defaten Genel Müdürümüz ve Bakanımızla görüşmeler yaptık. Araya covid ve yangınlar girdi. Oylat’ta daha güzel şeyler olacak inşallah. Şimdiden müjdesini verelim. Bunlardan ilki de ihalesini yaptığımız Eko Turizm Yürüyüş Yolu. Detaylı bilgileri de Bölge Müdürümüz paylaşacak” dedi.

Oylat’ta eko turizm yürüyüş yolu hayat bBuluyor

“OYLAT’A YATIRIMLARIN HIZ KESMEDEN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUZ”

Belediye Başkanı Alper Taban ise Oylat’ın İnegöl turizmindeki önemine vurgu yaparak “Bugün şifalı incimiz Oylat’ımızdayız. Turizm alanındaki en kıymetli markalarımızdan biri Oylat. 76 yıllık bir gelenek var burada. Tabi çok daha eskilere dayanan ‘öl yat’ hikayesi var herkesin diline pelesenk olmuş. Tabi bizler şehrimizde bu güzelliğin, özellikle doğal güzelliklerin, şifalı suların ve hava kalitesinin çok iyi olduğunu yıllardır ifade ediyoruz. Bunları deneyimleyen müşterilerimizin, vatandaşlarımızın olduğunu gayet iyi biliyoruz. Süreç itibariyle Oylat’ı geliştirebilmek adına da yatırımların hız kesmeden devam etmesini istiyoruz. Bugün de burada Oylat Şelale Yolu yatırımlarıyla ilgili bir araya geldik. Bunlar kıymetli yatırımlar. Turizm dediğiniz alan bacasız sanayi. Ve insanların keyif aldığı, güzelce vakit geçirdiği, anılarını biriktirdiği güzel mekanlar buralar. Bizler de daha çok vatandaşımızın buradan istifade etmesini istiyoruz” diye konuştu.

“OYLAT NEDEN TÜRKİYE’NİN DAVOS’U OLMASIN “

“Oylat’la ilgili hayallerimiz bu kadar sınırlı değil” sözleriyle konuşmasını sürdüren Taban, şöyle devam etti: “Ben İnegöl Belediye Başkanı olarak şöyle bir hayal kurdum; biz Oylat’tan yeteri kadar istifade edemiyoruz. İstifade etmek için neler yapmak lazım; projeler üretmek lazım. Bunlarla ilgili yürüttüğümüz çalışmalar da var. Bunları da zamanı geldiğinde kamuoyuyla mutlaka paylaşmak istiyoruz. Ben Oylat’ın neden Türkiye’nin bir Davos’u olmasın diye hep hayal kurmuşumdur. Nihayetinde bugün Davos dediğiniz bölge de kendi alanında Oylat’a benzeyen bir bölgedir. Biz burada şifalı sularımızı yıllarca deneyimlettik ve insanların bunlardan mutlu olduğunu gördük. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde şehrimizde mobilya fuarı yaşadık. Otellerimiz doluyor ve bu anlamda gelen misafirler bir taraftan mobilya alma heyecanını, bir taraftan İnegöl’ün köftesini tatma ve bu lezzeti damaklarında bir daha unutmamak üzere deneyimleme imkanı buluyorlar. Aynı şekilde Oylat’ımızda da dolu dolu vatandaşlarımız gelip burayı kullanıyorlar. Yılın her döneminde yazın da kışın da buranın kullanıldığını görüyoruz. Dolayısıyla biz bunun üzerine çıkmak istiyoruz. Bugünkü gündemimiz olan şelale yolu da hem günübirlikçi hem de burada konaklayan vatandaşlarımıza ciddi anlamda değer katacak bir proje. Bu 2 kilometrelik yol kurulan parkurlarla herkesin gezip dolaşacağı bir parkur haline dönüşecek. Doğanın içerisinde de eşsiz fotoğrafların ortaya çıkacağı güzel bir noktaya gelmiş olacak bu yol. Finalinde de şelaleye ulaşılmış olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

2020 YILI İÇİN 550 BİN TL’LİK YATIRIMIN İHALESİ YAPILDI

Basın toplantısında son konuşmayı ise Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın yaptı. Akın, yapılacak çalışma hakkında da bilgiler verdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “2019 yılında İnegöl Belediyemizin talebi doğrultusunda Oylat bölgemizdeki ormanlık alanda doğal ve estetik güzelliği olan meşhur şelaleye ulaşımı sağlamak amacıyla 1300 metrelik bir parkuru eko turizm parkuru olarak tescil ettik. Daha sonra da buraya ulaşımı sağlayacak olan yol güzergahının düzeltmelerini ve şelaleye ulaşacak insanların bir takım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla projemizi tamamladık. İçinde bulunduğumuz yıl içinde ihalesini yaptık. 2020 yılı için toplam 550 bin TL’lik yatırımın ihalesi tamamlandı. 2021 yılında da eksik kalan diğer imalatların yapımını tamamlayarak bu parkuru sağlıklı şekilde hizmete açmış olacağız.”

PARKURDA YAPILACAK ÇALIŞMALAR

“Eko Turizm Parkurunda doğaya uyumlu şekilde ahşap olarak 10 adet köprümüz, 5 adet seyir terasımız, 3 adet çeşmemiz, 10 adet bankımız ve parkur düzeltme çalışmalarımız şuanda ihale kapsamında yapımı devam ediyor. Oylat, sağlık turizmine yönelik önemli bir lokasyon. Ve bu lokasyonun ormanın içinde olması da teşkilat olarak burada yapılacaklar anlamında bizlere büyük görevler yüklüyor. Yapıla çalışmaların şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

Basın toplantısı sonrası şelale yolu parkurunda da incelemeler yapıldı.