#

Teknoloji

Playstation 5 Ne Zaman Çıkacak?

Sony’nin uzun yıllardır merakla beklenen yeni oyun konsolu PlayStation 5 için düğmeye basıldı. Şirketin yeni oyuncağını ne zaman oyuncularla buluşturacağı ortaya çıktı. Playstation 5 ne zaman çıkacak? detayları haberimizde…

Sony’nin uzun süredir PS5 üzerinde çalıştığı biliniyordu; ancak yeni oyun konsolunun çıkış tarihi en merak edilen noktaydı. Şirketten bu konuda henüz bir açıklama gelmiş değil; ancak son gelişmelere bakıldığında PlayStation 5’in ne zaman oyuncularla buluşacağı ortaya çıkıyor. Bu kapsamda ilk dikkat çeken nokta yeni oyun konsolunda kullanılacak olan yeni AMD işlemcilerin en erken 2020 sonbaharında hazır olması bekleniyor. Bu da PS5’in bu tarihten önce karşımıza çıkmayacağı anlamını taşıyor.

Zen 2 ve Navi 20 grafik yongasından güç alacak olan PS5, 24 GB GDDR6 bellek kullanacak. Sistem, RAM’in 4 GB’ını kendine ayıracak. Depolama kapasitesine geldiğimizde ise en düşük modelin 2 TB alan sunması bekleniyor. Fiyatlarla ilgili henüz hiçbir bilgi bulunmasa da, şirkete yakın kaynaklar cihazın 499 dolardan satışa sunulacağını düşünüyor.

4K desteği de sunacak olan PlayStation 5 için oyuncuların bir süre daha beklemesi gerekecek.