#

Teknoloji

PlayStation 5 Oyun Kolu Patentlendi

Neredeyse 1 yıl sonra tanıtılacak olan PlayStation 5 için meraklı bekleyiş halen daha devam ediyor. Ortaya çıkan bilgiler ve ipuçları da bu doğrultuda ilerliyor. Şimdi de ortaya çıkan haberlere göre Sony, PlayStation 5’in yanında gelecek olan oyun kolunu patentledi. Ve bu patent, internete düştü. İnternete düşen görseller, PlayStation 5 oyun kolu hakkında fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

Japonya‘nın patent ofisi tarafından yayınlanan görüntülerde yeni PlayStation oyun kolunun tasarım detayları yeterince belli oluyor. Bu tasarım detaylarına göre yeni oyun kolu, DualShock 4 ile neredeyse aynı tasarıma sahip olacak. En büyük benzerlikliklerden biri de simetrik yapıya sahip olmaları. Yeni DualShock da, bir önceki nesil gibi simetrik tuş düzenine sahip olacak.

Ancak bazı farklılıklar da yok değil. En büyük farklardan biri de yeni oyun kolunun herhangi bir ışığa yer verilmeyecek olması. Bu sayede daha başarılı bir batarya ömrü sunulabilir.

Tasarımsal olarak çok fazla değişiklik görülmese de PlayStation 5 kollarının özellikle titreşim konusunda daha iyi bir deneyim yaratması beklentiler arasında yer alıyor. Ayrıca yeni oyun kolu, USB Type-C aracılığıyla şarj olacak.