#

Bursa

Prof. Dr. Emin Karip, Line Tv’de

Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Karip, Line Tv’ye ziyarette bulundu. Üniversitenin tanıtım günleri hakkında konuşan Karip, öğrencilere her türlü hizmeti verdiklerini söyledi.

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, üniversitelerdeki yoğunluk da başladı. Mudanya Üniversitesi de öğrencilere ve velilere gerekli desteği vermek adına gelen misafirlerini ağırlıyor. Mudanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Karip, Line Tv’ye ziyarette bulunarak, öğrencilere verdikleri destekleri anlattı.

Karip Line Tv’ye yaptığı açıklamada, “Tercih ve tanıtım günleri başladı. Öğrencilerimiz, velilerimiz gelmeye başladılar. Şu anda biz hem bölümler hakkında bilgilendirme yapıyoruz, üniversitemizdeki programlar hakkında bilgilendirme yapıyoruz hem de gelen öğrencilere tercih danışmanlığı sağlıyoruz. Bizim üniversitemizde tercih yapsınlar ya da yapmasınlar, 5 Ağustos’a kadar bu hizmetleri devam ettireceğiz” dedi.

Bu süreçte öğrencilerin tercihinin önemli olduğunu belirten Karip, “Öncelikle öğrencinin tercihi önemli. Eğer sağlık bilimleri, mühendislik ya da sosyal bilimler alanında bir eğilimi varsa, bu fakültelerdeki meslektaşlarımız, akademisyenler öğrencilere gerekli bilgilendirmeleri yapıyor. Öğrencilerin tercihleri hakkındaki kendi eğilimlerini dinliyor ve puan durumlarına, sıralamalarına bakarak bir yönlendirme yapabiliyorlar. Ayrıca rehber öğretmenlerimiz tercih danışmanlığı hizmeti sunuyor ve tercihler başladığında üniversitemize gelip tercihlerini yapabilecekler” ifadelerini kullandı.