#

Bursa

Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, Line Tv’de

Bursa Kent Konseyi yeni başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, Line Tv’ye ziyarette bulundu. Başkan Aksoy, yeni yönetimin gündemini anlattı, Bursa’nın en önemli sorunlarını dile getirdi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, Line Tv’ye ziyarette bulundu. Başkan Aksoy yaptığı açıklamada, yeni yönetimin gündemini anlattı. Aksoy, “Demokrasi kültürüyle, katılımcı gönüllü anlayışı artırmaya çalışacağız. Bizim en önemli eksiklerimizden birisi, sorunlarımızı ortaya koyarken, düşüncelerimizi ortaya koyarken, yalnız bırakılmamız. Öncelikle demokrasi kültürüyle, katılımcılığı, gönüllülüğü sağlayan, bir mekanizma geliştirmeyi çalışacağız.” dedi.

Sürdürülebilir projeler yapmak istediklerini aktaran Aksoy, “Sürdürülebilirliği sağlamak adına, doğal kaynaklarımızı, özellikle topraklarımızı, ormanlarımızı, meralarımızı, sularımızı, havamızı, koruyacak, sürdürülebilir kullanımını sağlayacak projeleri ortaya koymak, yerelden toplamak ve bunların uygulamaya koyulması için çaba göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Aksoy, Bursa’nın en önemli sorunlarını dile getirdi. Aksoy, “Bursa’nın en önemli sorunu sosyolojik olarak, ekonomik olarak, çevresel olarak ayırabiliriz. En önemli sorununun şu an çevresel sorunlar olduğunu söyleyebilirim. Havamız, tarım arazilerimiz, hem sanayi, yerleşim, madencilik faaliyetleriyle yok oluyor. Küresel ısınmanın su kaynaklarımızı azalttığını biliyoruz. O yüzden de insanın yaşamsal faaliyetleri için, tarımsal üretim için, toprak su ve hava varlıklarımız, ormanımız, meramız çok önemli. Bunların üzerinde duracağız.” diyerek Bursa’nın çevresel anlamda sorunlarının olduğunu dile getirdi.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın