#

Teknoloji

PUBG Sistem Gereksinimleri: PUBG ne kadar yer kaplıyor?

Son dönemi adeta kasıp kavuran, e-spor dünyasının ilgisini bir anda üzerine çeken PUBG’ye başlamayan ve başlamayı düşünen oyuncular PUBG kaç GB, PUBG sistem gereksinimleri gibi soruları internette sıkça aratmakta. 

Son dönemi adeta kasıp kavuran, e-spor dünyasının ilgisini bir anda üzerine çeken PUBG’ye başlamayan ve başlamayı düşünen oyuncular PUBG kaç GBPUBG sistem gereksinimleri gibi soruları internette sıkça aratmakta.

PUBG sistem gereksinimleri (Minimum):

  • CPU: Intel Core i3 4340, AMD FX-6300
  • CPU SPEED: Info
  • RAM: 6 GB
  • OS: 64-Bit Windows 7, Windows 8.1, Windows 10
  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 660 2GB, AMD Radeon HD 7850 2GB
  • Boş Alan: 30 GB

PUBG önerilen sistem gereksinimleri (Tavsiye edilen):

  • CPU: Intel Core i5-6600 veya daha iyi
  • CPU SPEED: Info
  • RAM: 8 GB
  • OS: 64-Bit Windows 7, Windows 8.1, Windows 10
  • Boş alan: 30 GB

PUBG’nin başarısının sırrı ne?

Son dönemi adeta kasıp kavuran, e-spor dünyasının ilgisini bir anda üzerine çeken PUBG hakkında ne biliyoruz? “Battle Royale” yani hayatta kalma üzerine kurulu oyunlar arasında PUBG’nin bu kadar öne çıkmasının ardında yatan sebepler ne?

PlayerUnknown’s Battlegrounds ya da kısa adıyla PUBG hayatta kalma teması üzerine kurulu bir FPS oyunu; DayZ ile başlayan hayatta kalma tarzı yapımların arasında sıyrıldı ve gündeme bomba gibi düştü!

PUBG Nedir?

Mart 2017’de oyuncuların beğenisine sunulan PUBG, seçtiğimiz karakterin diğer oyuncularla birlikte uçaktan haritaya düşmesiyle başlıyor. Her ne kadar biraz kontrol imkanımız olsa da büyük oranda şans eseri olarak haritanın bir yerine paraşütümüz yardımıyla iniveriyoruz. İndikten sonrası ise tamamen oyuncunun insiyatifine kalmış durumda. Haritada bulduğumuz malzemelerle güçlenmeye çalışıyoruz, bunu yaparken de diğer oyunculara yem olmamaya gayret ediyoruz. Zaman geçtikte daha donanımlı bir hale gelsek de belirli zaman aralıklarında oyun alanı yani harita küçülmeye başlıyor. İşte tam da burada oyunun amacı devreye giriyor: Hayatta kalmak! Küçülen harita, rakiplere daha fazla yaklaşma anlamına geldiği için rekabet bir anda artıveriyor. Bazen bir tava, bazense bir tüfek bizi çok daha iyi noktalara getiriyor. Haritada hayatta kalan son oyuncu oyunu kazanacağından zaman yönetimi çok önemli! Tabii PUBG sistem gereksinimleri konusunda sorun yaşatmayacak bir bilgisayarınız da olmalı.

Bunlar oyunun temel bilgileri, şimdi biraz detaya inelim. PUBG her şeyden önce dinamik ve açık gözlü olmanızı istiyor. Ele geçirdiğiniz silaha, ekstra mermi bulmanız, bulduğunuz mermileri de sağa sola rastgele atarak harcamamanız gerekli. Çünkü bu oyunda yeteneğin yanı sıra ekipmanlar ve sesler de hayati değer taşıyor. Avına sessizce yaklaşan avcılar gibi ister arkadaşlarınızla ister tek tabanca olarak rekabete katılabiliyorsunuz. Silahımı alır, rakibimi indiririm modu bu oyun için pek geçerli değil gibi. Yapanı var ama takım oyunu bize daha cazip geliyor.

Rekabet içeren her oyunda olduğu gibi PUBG’de de kolay yoldan başarıya gitmek isteyen hileciler mevcut. Oyun yönetimi bunun önüne geçebilmek için milyonlarca hesabı oyun dışı bırakmış olsa da hilelere denk geldiğimiz anlar oluyor. Öyle ya da böyle gülü seven dikenine katlanır diyoruz ve espor dünyasına bomba gibi bir giriş yapıp, popülerliğini sürdüren bu yapıma hâlâ başlamamış olan izleyicilerimizi oyuna davet ediyoruz!