#

Gündem

Rize’de sel: 2 can kaybı…

Rize’nin Çayeli ilçesinde iki gündür aralıklarla etkili olan şiddetli yağışın ardından sel ve heyelanlar meydana geldi.

Şairler Deresinin taşması nedeniyle Eski Pazar Mahallesinde çok sayıda ev ve iş yerinin alt katlarını su bastı, araçlar selden zarar gördü.

Rize’nin Çayeli ilçesi Madenli beldesinde kayıp olduğu bildirilen Ali Uzun’un cansız bedenine ulaşıldı.

İkizdere ilçesinde derenin taşması sonucu Rize- Erzurum yolu, ulaşıma kapandı.

Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katları ile araçları su bastı.

İlçede sel tehlikesi nedeniyle bazı evler, tahliye edilirken, bölgeye AFAD ekipleri sevk edildi. Çayeli ilçesinde selde mahsur kalanlar AFAD ve AKUT ekiplerince kurtarılıyor. Vatandaşlar ilçede güvenli yerlere yerleştiriliyor. Heyelan riski taşıyan yerleşim yerleri tahliye ediliyor. Çayeli ilçesinde heyelanlı bölgede mahsur kalan 6’sı çocuk 36 kişi tahliye edildi.

BİR ACI HABER DAHA

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, selden yaralı olarak kurtarılan 82 yaşındaki Havva Tüysüz’ün de müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini bildirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu beraberinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile birlikte selden etkilenen Çayeli ilçesinde incelemelerde bulundu. Madenli beldesinde açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, 12 köye ulaşımın sağlanamadığını belirtti. Artvin’de Yusufeli Baraj şantiyelerinde ciddi bir afetle karşı karşıya kalındığını kaydeden Bakan soylu, “Orada dün (Pazar) bir kaybımız vardı, bugün (Pazartesi) de 3 kaybımız var. Şu anda 12 köye ulaşım konusunda problem yaşıyoruz.” dedi.

Rize’nin Çayeli ilçesi Madenli beldesinde şiddetli yağış hasara yol açtı. Yağışın ardından bölgede gün ağarması ile birlikte hasarın boyutu da ortaya çıkmaya başladı.