#

Bursa

RUMELİSİAD’dan asgari ücret açıklaması

RUMELİSİAD sanayide asgari ücret uygulaması hakkında basın açıklamasında bulundu.

RUMELİSİAD'dan asgari ücret açıklaması

RUMELİSİAD’dan yapılan açıklamada konjonktürel gelişmelerin de etkisiyle küresel ekonominin zorlu dönemlerden geçtiğinin altı çizilerek Türkiye’de de özellikle yüksek enflasyon ve alım gücünün düşmesine bağlı olarak yaşanan hayat pahalılığının gün geçtikçe etkisini daha da hissettirdiği ifade edildi.

Bu süreçte yüksek maliyetlere, tedarik sorunlarına ve likiditeye ulaşma zorluklarına rağmen sanayi sektörünün ülke ekonomisinin lokomotifi olmaya devam ederek büyümeye önemli katkılar sağladığı ve sağlamaya devam edeceği belirtildi.

Enflasyonist ortamda yaşanan zorlukların hem çalışanları hem de işverenleri etkilediği belirtilen açıkklamada; “Devletimizin, asgari ücretle ilgili açıklayacağı kararı herkes gibi bizler de yakından takip ediyoruz. Tüm kesimlerin enflasyon karşısında ezilmesini önleyerek, bu zorlu süreci daha rahat atlatması amacıyla devletimizin asgari ücrete yönelik desteğini sürdürmesi çok önemli. Asgari ücretle ilgili alınacak kararda da mutlaka hem çalışanların hem de işverenlerin durumunun gözetilmesi gerekiyor. Ayrıca ülkemizde son yıllarda sanayide çalışacak iş gücü anlamında personel ihtiyacımız had safhaya çıkmıştır. Tam da bu noktada sanayide çalışmaya insanlarımızın toplu olarak yönlendirilmesinin büyük önem taşıdığını düşünüyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Asgari ücret sisteminin; sanayi ve sanayi dışı alanlar olarak ayrılması gerektiğini düşünen RUMELİSİAD, “İş gücünü sanayiye çekebilmek adına asgari ücret, sanayide daha yüksek olmalı. İş dünyası olarak, bu konuda bizim payımıza düşen adımları atmaya hazırız. Biliyoruz ki Türkiye’nin hızlı büyümesi nitelikli iş gücü ve katma değerli üretim ile olacaktır. Eminiz ki sanayi dışı alanlarda hizmet gösteren firmalarımız için de bu sürecin faydası ziyadesi ile olacaktır. Bununla birlikte, geçmişten bu yana ülke ekonomimizde büyümenin itici gücü olan sanayi sektöründe sürdürülebilir büyüme için destekler artarak devam etmeli. İş dünyası temsilcileri olarak bizler, maliyetlerdeki artışlara ve tedarik sorunlarına rağmen ülkemize katkı sağlama hedefiyle üretmeye ve yatırımlara devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.