#

Gündem

Sağlık Bakanı: “Salgında birinci dönemi tamamladık”

Sağlık Bakanı Koca: “Türkiye’miz koronavirüse karşı mücadelesinde ilk dönemi tamamlamıştır.”

Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Fahrettin Koca, Türkiye’nin salgını kontrol aldığını vurguladı. Koca, ”Sonuçlar, tanı ve tedavideki başarı, salgını kontrol altına aldığımızın kanıtlarıdır” ifadelerini kullandı.

Fahrettin Koca’nın konuşmasından öne çıkanlar:

“Türkiye’miz koronavirüse karşı mücadelesinde ilk dönemi tamamlamıştır. Salgın kontrol altına alınmıştır ama virüsle ilgili gerçekler değişmemiştir. Evimiz virüse karşı en güvenli ortam olmaya devam etmektedir. Artık salgın yönetiminde güncel politika ve uygulamalarımızda bazı değişikliklere gidebiliriz”

TEDAVİDEKİ BAŞARI SALGINI KONTROL ALTINA ALDIĞIMIZIN KANITI

“Sonuçlar, tanı ve tedavideki başarı, salgını kontrol altına aldığımızın kanıtlarıdır. (Kovid-19’la mücadele) Başlayan yeni dönem bildiğimiz anlamda tipik bir normalleşme dönemi değildir. Koronavirüs tehdidi ortadan kalkmış değil. Bu, son taşıyıcının izolasyonu ve tedavisi ile mümkündür. Bugüne dek her ne kadar ‘normale dönüş’ ifadesi yer yer kullanılsa da esasında normale dönmüyoruz. ‘Yeni hayatın normalleri’ni oluşturuyoruz”

“RİSK DEVAM ETMEKTEDİR”

“(Kovid-19) Risk devam etmektedir. Kontrolün kaybı ikinci bir dalganın davetçisi olacaktır. Bunu birçok ülkede gördük. Bazı kısıtları esnettiğimiz yeni döneme isim vermeyi yararlı buluyoruz. Mücadelemiz için fikir verecek bu isim ‘kontrollü sosyal hayat’tır. Kontrollü sosyal hayatta iki temel kural var. Birincisi dışarı çıkmamız gerekiyorsa maske kullanacağız, ikincisi sosyal mesafeyi ayarlayacağız. (Kovid-19’la mücadele) Bu yeni dönemde test kapasitemizi düşürmeyeceğiz, artıracağız.”