#

Gündem

Sakarya’daki patlamada yaralı sayısı 56’ya yükseldi

Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Yaralanan 56 kişi hastanelere kaldırılırken bir can kaybı tespit edilmedi. Patlama sonrası çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Sakarya’da havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonrası çıkan yangına müdahale sürüyor.

Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisindeki Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu.

Gelen ilk bilgilere göre patlamada 56 kişi yaralandı. Sakarya Valisi Kaldırım şu ana kadar bir can kaybı olmadığını söyledi. Kaldırım fabrika sahiplerinden içeride yaklaşık 150-200 insan kişi olduğu bilgisini aldıklarını kaydetti.

64 AMBULANS SEVK EDİLDİ

Patlama sonrası çıkan yangına müdahale ediliyor. Bölgede patlamalar da sürüyor. AFAD’dan yapılan açıklamada, bölgeye 29 personel ve 7 araç, Sağlık Bakanlığı’ndan 64 ambulans, 9 UMKE, 2 helikopter ambulans ile İtfaiye ve Jandarma ekipleri sevk edildiği bildirildi.

RADYASYON İDDİASINA YALANLAMA

Sosyal medyadaki radyasyon sızıntısı iddiaları da AFAD açıklamasıyla yalanlandı. Açıklamada, kazanın endüstriyel olduğu herhangi bir radyasyon kaynağı bulunmadığı bildirildi.