#

Türkiye

Samsun Bafra’da bir mahkumun koronavirüsten öldüğü iddia edildi! Başsavcılık yalanladı!

Bafra Cezaevi’nde şeker hastası olduğu öğrenilen Mehmet Yeter adlı bir hükümlünün geçtiğimiz günlerde bacağı kesilerek yeniden cezaevine gönderildiği ve üç gün sonra koronavirüs hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdiği iddia edildi. Söz konusu iddiayla ilgili Yeter’in ailesi ve Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama geldi.

Mart ayında 19 Mayıs Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan 70 yaşındaki Mehmet Yeter’in ayağında gelişen kangren nedeniyle bacağı kesildi. Taburcu edildikten sonra cezaevine yeniden gönderilen Mehmet Yeter, burada fenalaşarak tekrar hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen  hayatını kaybetti.

Mehmet Yeter’in Koronavirüs hastalığından öldüğü iddia edildi. Mehmet Yeter’in oğlu Ferhat Yeter de sosyal medya hesabından Cumhuriyet Savclığınca, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gönderilen yazıyı paylaştı.

Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gönderilen yazı

Nereden alındığı bilinmeyen ve Cumhuriyet Savıcı tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi, Mezarlıklar Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda “Mehmet Yeter isimli ….. T.C kimlik numaralı hükümlü koronavirüs salgın hastalığına bağlı nedenlerden dolayı vefat etmiştir.” denildi.

Yazıda ayrıca hükümlünün ailesine ulaşılamadığı ve morgda bekletilmesinin toplum sağlığı için tehdit oluşturacağı gerekçesiyle kişinin defnedilmesi talebi iletiliyor.

Ferhat Yeter: Bize bilgilendirme yapılmadı

Mehmet Yeter’in oğlu olduğunu söyleyen Ferhat Yeter adlı kullanıcı, sosyal medya hesabından cumhuriyet savcılığına ait olduğu ileri sürülen yazı ile babası Mehmet Yeter’in cenaze işlemlerinin yazıldığı belgeleri paylaştı. Oğlu Yeter, cezaevinden bir mahkum yakınının kendilerini arayarak babasının vefat ettiği bilgisini ilettiğini söyledi.

Başsavcılıktan ‘Koronavirüs iddiasına’ yalanlama: Testleri negatif çıktı

Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Sözcülüğü ve Medya İletişim Bürosundan yapılan yazılı açıklamada ‘Bafra Cezaevinde koronavirüs’ haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada Bafra T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü bulunan M.Y’nin daha önce yakalandığı şeker hastalığından dolayı ayağında gelişen kangren nedeniyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi Hastanesine sevk edildiği hatırlatılarak, şu ifadelere yer verildi: “Tedavi sürecinde koronavirüs belirtileri gözlemlenen hükümlüye iki defa uygulanan test de negatif çıkmıştır. Bacağındaki kangrene bağlı olarak hayatını kaybeden hükümlünün vefatı, telefon edilerek ailesine bildirilmiştir. Bafra T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda koronavirüse karşı tüm tedbirler en üst düzeyde alınmış olup, kurum çatısı altında pozitif vaka bulunmamaktadır. Söz konusu haber ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır.”