#

Gündem

Kalpleri seçim heyecanına dayanamadı

14 Mayıs 13. Cumhubaşkanı ve 28. Milletvekili seçimleri sırasında kaplerine yenik düştüler.

2023 yılı Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için sandık görevlisi olan Şeref Kurt, görev sırasında iken kalp krizi geçirdi. Kap krizi geçiren Kurt’un yanında bulunanlar 112 acil çağrı servisinde ihbarda bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin Kurt’a ilk müdahalesini yapmasının ardından ambulans ile Kaçkar devlet hastanesi götürüldü. Kurt hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Akhisarspor’un eski yönetim kurulu üyesi, iş adamı 48 yaşındaki Zafer Leblebici oy kullanan anne ve babasını arabasında beklerken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Sabah saatlerinde Manisa’nın Akhisar ilçesi Seyitahmet Mahallesi’nde ikamet eden anne ve babasını oy kullanmaları için Şehit Hasan Acar Ortaokuluna götüren Zafer Leblebici, aracının içinde anne ve babasının dönmesini beklediği sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

 

Aydın’da ise oy kullanmak için gittiği okulda kalp krizi geçiren 70 yaşındaki Yusuf Başdağ, hastaneye kaldırıldı.

Saat 10.00 sıralarında Türkmen Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; Yusuf Başdağ, Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanmak için Atatürk Ortaokulu’na gitti. Başdağ, okulun bahçesindeki bankta dinlendiği sırada kalp krizi geçirdi. Çevredekilerin ihbarı üzerine okula 112 Acil Sağlık Ekipleri sevk edildi. Kuşadası Devlet Hastanesi kaldırılan Başdağ, doktorların müdahalesi ile yaşama döndürüldü. Yoğun bakıma alınan Başdağ’ın hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.