#

Gündem

Seçmen parmak boyası uygulamasını istiyor

MetroPOLL Araştırma’nın yayınladığı yeni araştırma sonuçlarına göre, seçimlerde oy güvenliğini sağlamak için parmak boyası kullanılmasını isteyen vatandaşların oranı 75.3 iken parmak boyasını istemeyen vatandaşların orası ise 20.3 olarak açıklandı.

MetroPOLL Araştırma’nın Kurucusu ve Yöneticisi Ozer Sencar sosyal medya hesabından yapılan yeni anket sonuçlarını yayınladı.

Vatandaşa ”Seçimlerde birden fazla oy kullanılmasını engellemek için parmak boyası kullanılsın mı?” sorusu yöneltilip alınan cevaplar parti seçmenlerine göre ayrıldı.

DÖRTTE ÜÇÜ BARMAK BOYASI İSTİYOR

Araştırma sonucuna göre yüzde 75’lik çoğunluk seçimlerde birden fazla oy kullanmayı engellemek için parmak boyasının kullanılmasını desteklemektedir.

”Hayır kullanılmamalı” diyenlerin oranı yüzde 20.3 olurken, ”Fikrim yok” seçeneği yüzde 4.4’lük bir orana sahip oldu.

PARTİLERE GÖRE DAĞILIMI

  • Vatandaşa yöneltilen ”Bu Pazar bir Milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu üzerinden yapılan değerlendirmeye göre;
  • AK Parti seçmeninin yüzde 66,1’i ‘Evet kullanılmalı’ derken yüzde 30,4’ü ‘Hayır kullanılmamalı’ yanıtını verdi. Yüzde 3,5’lik kısım ise ‘Fikrim yok’ dedi.
  • CHP seçmeninin yüzde 79,2’lik kısmı ‘Evet kullanılmalı’ derken yüzde 15,5’i ‘Hayır kullanılmamalı’ yanıtını verdi. Yüzde 5,3’lük kısım ise ‘Fikrim yok’ dedi.
  • İYİ Parti seçmeninin yüzde 87,6’sı ‘Evet kullanılmalı’ derken yüzde 11,2’si ‘Hayır kullanılmamalı’ yanıtını verdi. Yüzde 1,2’lik kısım ise ‘Fikrim yok’ dedi.
  • HDP seçmeninin yüzde 78,9’u ‘Evet kullanılmalı’ derken yüzde 16,3’ü ‘Hayır kullanılmamalı’ yanıtını verdi. Yüzde 4,8’lik kısım ise ‘Fikrim yok’ dedi.
  • MHP seçmeninin yüzde 62,2’si ‘Evet kullanılmalı’ derken yüzde 35,1’i ‘Hayır kullanılmamalı’ yanıtını verdi. Yüzde 2,7’lik kısım ise ‘Fikrim yok’ dedi.
  • DEVA seçmeninin yüzde 87,5’i ‘Evet kullanılmalı’ derken yüzde 9,4’ü ‘Hayır kullanılmamalı’ yanıtını verdi. Yüzde 3,1’lik kısım ise ‘Fikrim yok’ dedi.