Bursaspor
Sedat Cengiz (DAYI) atıyor, Bursaspor kazanıyor
Bursaspor, Kemerkent Bulvarspor’u deplasmanda 4-0 mağlup ederek şampiyonluk yarışında kritik bir galibiyet aldı. Timsah, 23. dakikada Sedat Cengiz’in attığı golle kilidi açıp farka koştu.

Sedat Cengiz yeni hocasıyla bambaşka bir kimliğe büründü
Nesine.com 3. Lig 1. Grup’ta zirve mücadelesi veren Bursaspor, 26. hafta maçında deplasmanda Kemerkent Bulvarspor’u 4-0 mağlup ederek çıkışını sürdürdü. Yeşil-beyazlı ekipte Sedat Cengiz, attığı golle galibiyette önemli bir rol oynarken, yeni teknik direktörü Adem Çağlayan ile yakaladığı uyum dikkat çekti.
Tekrar buluştular
Sezon başında Bursaspor’a transfer olan “Dayı” lakaplı tecrübeli orta saha oyuncusu Sedat Cengiz, Teknik Direktör Adem Çağlayan’la adeta yeniden doğdu. Daha önce Ankaraspor’da Çağlayan’ın öğrencisi olan Cengiz, hocasının oyun sistemine hızla adapte olarak performansını yukarı taşıdı. Çağlayan da tecrübeli futbolcuyu yakından tanıdığı için ona büyük bir güven duyuyor.
Sedat Cengiz’den kritik gol
Kemerkent Bulvarspor karşısında da gollerine devam eden Sedat Cengiz, takımının kilidi açan ismi oldu. Mücadelenin 23. dakikasında Mücahit Can Akçay’ın pasını önce kontrol eden tecrübeli futbolcu, düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturarak Bursaspor’u 1-0 öne geçirdi. Bu gol, yeşil-beyazlıların üzerindeki gol baskısını kaldırırken, rakibin zaman geçirme taktiklerine başvurmasını da engelleyerek farklı bir skor çıkmasını sağladı.
K. Bulvarspor rahat geçildi
Zorlu Kemerkent Bulvarspor deplasmanına liderlik yolunda kritik bir viraj olarak bakan Bursaspor, sahadan 4-0’lık net bir galibiyetle ayrıldı. Yeşil-beyazlılar, maç boyunca oyunun kontrolünü elinde tutarken, rakibine neredeyse pozisyon vermedi. Özellikle erken gelen gol, Kemerkent Bulvarspor’un savunmaya çekilme planlarını bozarken, Bursaspor’un oyun hakimiyetini artırmasını sağladı.
Sedat Cengiz’in golüyle öne geçen Bursaspor, ilerleyen dakikalarda farkı açmayı başardı. 35. dakikada Mücahit Can Akçay skoru 2-0’a getirirken, 76. dakikada Tahir Babaoğlu farkı üçe çıkardı.Yeşil-beyazlılar, 87. dakikada Yiğit Ali Bayrak’ın golüyle skoru 4-0’a taşıdı.
Taraftarlar deplasmanda takımını yalnız bırakmadı
Bursaspor taraftarları da İstanbul deplasmanında takımını desteklemek için tribündeki yerini aldı. Kartal’daki stadyumda kendilerine ayrılan 100 kişilik kontenjanı dolduran yeşil-beyazlı futbolseverler, 90 dakika boyunca takımlarına büyük destek verdi. Maç sonunda futbolcularla galibiyet sevincini paylaşan taraftarlar, “Bir tanem Bursaspor ne istersen iste benden” ve “Şampiyon” tezahüratlarıyla İstanbul’u inletti.
Bursaspor taraftarları Sedat Cengizin bu performansını sürdürüp şampiyonluk yolunda katkısının devam etmesini istiyor.
Bu sonuçla Bursaspor, puanını 58’e yükselterek zirve yarışında kritik bir engeli daha geçti.
VOLKAN TEZCAN
Bursaspor’da Sedat Cengiz (DAYI) yeni hocasıyla birlikte bambaşka bir kimliğe büründühttps://t.co/b5wkjyO76i pic.twitter.com/Cd0prGDPGg
— Line TV (@linetv) March 26, 2025
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş