#

Bursa

Sıcak havalarda kalp sağlığına dikkat

Mevsim geçişlerinde fiziki ve ruhsal değişimler söz konusu. Ancak hava değişimi kalp sağlığını da etkiliyor. Rahatsızlıkların önüne geçebilmek için 15-25 derece sıcaklık derecesi olan alanlarda bulunmak gerekiyor.

Küresel ısınmayla beraber değişen hava koşulları vücut dengesini de etkiledi. Hal böyle olunca sağlık problemleri de artmaya başladı

Özellikle insan vücudu için 15 ve 25 sıcaklık derecesi en ideali olan. Kardiyoloji Dr. Yusuf Aktürk, aşırı terleme sıvı kaybına yol açtığını ve ritim bozukluğuna yol açtığını söyledi. Aktürk konuşmasına şöyle devam etti.

Sıcak havalar kalp hastalıkları açısından çok ciddi sıkıntıya yol açabiliyor. Kalp damar hastalıkları olanlar aşırı sıcağa ve neme bağlı sorunlar yaşayabiliyor. Vücudun kendi ısı dengesi var sıcak havalarda terleme yapıyor. Bu da sıvı ve mineral kaybına neden oluyor. Ardından ritim bozukluğuna sebep olabilir. Fazla sıvı kaybıyla beraber pıhtılaşmaya meyil artıyor. Damar tıkanıklığı ortaya çıkabiliyor. Kalp hastalığı olanların sıcak havalarda kendilerini korumaları gerekiyor. Mevsim geçişlerinde ise enfeksiyonlar ortaya çıkmaya başlıyor. Dikkatli olmak lazım. Bulaşma oranı daha yüksek. Beslenme de ise bizim hastalarımızda önerdiğimiz az yemek, kalorili yemeklerden kaçınmak gerekiyor” dedi.

Öte yandan aşırı sıcak havalarda özellikle bol bol sıvı, mineralli ürünler tüketmek ve serin yerlerde bulunmak gerekiyor.