#

Bursa

Sıcaklıklar düşecek yağmur geliyor

Yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güneyi ve Trakya’nın kuzeybatısı, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Bolu ve Ordu çevreleri, Doğu Anadolu’nun doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz’in doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında yer yer toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklıklarının bugün mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın, batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BURSA’DA HAVA NASIL OLACAK?

Bugün Bursa’da havanın parçalı bulutlu ve sıcak geçmesi bekleniyor. En yüksek sıcaklığın ise 27 derecelere kadar çıkması bekleniyor. Salı günü de havanın haftanın ilk günü gibi olması bekleniyor.

Çarşamba günü ise Bursa’ya sağanak yağmur bekleniyor. Sıcaklığın en yüksek 29 derece olması beklenirken en düşük 13 derece olacağı tahmin ediliyor.

Perşembe günü ise Bursa’da sıcaklık hissedilir derecede düşecek. En yüksek 14,  en düşük 9 derece bir hava bekleniyor.

Cuma günü de perşembe günü bir havanın hakim olacağı ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. En yüksek sıcaklığın 16 derecek en düşük sıcaklığın ise 6 derece olması bekleniyor.

BURSA’NIN 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

  • Ankara: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
  • İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu 24
  • İzmir: Parçalı, yer yer çok bulutlu 28
  • Adana: Parçalı ve az bulutlu 28
  • Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
  • Samsun: Parçalı bulutlu 20
  • Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli yerel sağanak yağışlı 18
  • Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16
  • Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere bu akşam ve gece saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı