#

Bursa

Sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) yapılan son değerlendirmelere göre haftalık hava tahmininde, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının pazartesi gününden itibaren batı kesimlerinden başlayarak hafta boyunca ülke genelinde hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşeceğini açıklandı.

Meteoroloji paylaştığı bilgi ve değerlendirmelerde yurt genelinde kuvvetli yağış ve rüzgarların etkili olacağını, ülkenin doğu kesimlerinde ise Suriye kaynaklı toz  taşınımı beklendiğini açıkladı. 35 il için sarı, 7 il için turuncu uyarıda bulunan Meteoroloji vatandaşların ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara, su baskınlarına karşı tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.

BURSA’DA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK BEKLENİYOR

Bursa’da 7 Nisan Perşembe günü (bugün) için gök gürültülü sağanak yağış beklentisi var. Yağmurun cuma günü de etkisini kuvvetli sağanak yağış olarak sürdürmesi bekleniyor. Cumartesi günü Bursa’da az bulutlu ve sıcak hava bekleniyor. En yüksek sıcaklık 28 derece olacak. Pazar günü ise havanın çok bulutlu olması bekleniyor.

PAZARTESİ GÜNÜNE DİKKAT

Meteoroloji’nin son açıklamasında hafta başından itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin altına ineceği uyarısı yapıldı. Pazar günü 26 derece olması beklenen havanın pazartesi günü 13 dereceye düşeceği havanın ise yağmurlu olacağı tahmin ediliyor.

GÜNEYBATIDA FIRTINA BEKLENİYOR

Bugün öğle saatlerinden itibaren Marmara’nın güneyinde(Çanakkale’nin güneyi, Balıkesir’in güneyi, Bursa’nın güneyi) akşam saatlerinden itibaren Ege Bölgesi geneli ile Göller yöresi ve Eskişehir ve Konya çevrelerinde, gece saatlerinde Antalya’nın Doğusunun yüksekleri ile İç Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli (30-60 km/saat) ve kısa süreli fırtına (60-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

MARMARA’DA KUVVETLİ YAĞIŞ

MGM’den yapılan duyuruya göre, bugün öğle saatlerinden sonra Marmara’nın güneydoğusunda(Bursa, Yalova, Bilecik, Sakarya illeri ve Kocaeli’nin güneyi) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

Vatandaşlardan meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.