#

Gündem

Sinemaların açılacağı tarih belli oldu!

Uzun süredir kapalı kalan sinema, tiyatro ve gösteri merkezlerinin kapalı kalma süreci Temmuz ayı itibariyle son bulacak.

Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen resmi açıklamaya göre, sinemaların kapalı kalma süreci Temmuz ayı itibariyle son bulacak. 1 Temmuz’da sinemalar dahil olmak üzere eğlence sektörüne ait diğer mekanların açılışının yeniden yapılması planlanıyor

Türkiye’de salgının azalış göstermesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan normalleşme planları uygulanmaya başladı.

Uzun süredir kapalı olan AVM’lerin, berberlerin açılmasıyla birlikte sinema salonlarının ne zaman açılacağı merak konusu olmaya başladı. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre normalleşme süreci, salgının seyrine göre devam edecek. İkinci dalga ihtimaline karşılık alınan normalleşme planları ve süreç iptal edilebilir.

Yapılan açıklamaya göre, 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren sinema, tiyatro ve gösteri merkezlerinin açılışı olarak işaretlendi.

Açılışla birlikte sinema, tiyatro ve gösteri merkezlerinin eski düzenle işemeyeceği tahmin ediliyor. Yeni düzenle birlikte sosyal mesafe kuralına uygun olarak birer boşluk bırakılarak oturulması ve kapasitenin altında gösterimlerin yapılması planlanıyor.