#

Bursa

Siyasi Etik Yasası İsteyen CHP Ne Düşünüyor?

Siyasi Etik Yasası İsteyen CHP Ne Düşünüyor?

CHP’li Osmangazi Meclis üyesi Avukat Ercan Korkmaz’ın Tayyar Türkeş ihaleye çıksın diye bütün yollara başvurduğu, ardından meclis üyesi kimliği ile ihaleye girdiği , sadece bir gün sonra bu kez de kamuoyunu yanıltmak için aynı dosya için avukat kimliği ile suç duyusunda bulunduğu ortaya çıktı. Avukat ve meclis üyesi kimliğine rağmen hem hukuku hem de etik kuralları hiçe sayan Av. Ercan Korkmaz’ın bu cesareti mafyatik ilişkilerinden aldığı ortadayken, her platformda siyasi etik yasasını gündeme getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Bursa İl Başkanlığı’nın takınacağı tavır merak konusu.

‘BU ÜLKEDE NAMUSLULAR, NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMALI’

CHP’nin kurucu ismi İsmet İnönü’nün söylediği belirtilen tarihi sözle bugün Bursa’da yaşananlara dönelim.

Konuyla ilgili ilk ve tek tepki Bursa’da partinin vicdanı konumunda görülen CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’dan geldi. ‘CHP’li hiçbir üye hukuk dışı oluşumla hareket edemez…Meclis üyesi olarak ihale takip etmek etik ve ahlaki değil… Asla müsaade edilmez. Hoş görülmez ve üstü örtülmez. Böyle bir davranışın CHP’nin ve üyelerinin siyaset anlayışında da yeri olamaz’ diyerek tepkisini ortaya koyan Orhan Sarıbal, CHP’li Korkmaz’ın birlikte hareket ettiği sabıkalı Tayyar Türkeş’in iftira girişimine ise ‘Bir siyasi partinin ya da kurumun temsilcilerini rüşvet almakla suçlamak belge ve bilgileri ile ispata muhtaçtır. İddia edilen ve itham edilen bir partinin il yöneticisi ve meclis üyesi varsa mutlaka kim olduğu açıklanmalıdır. Aksi takdirde yöneticilerimizin zan altında kalmaması için yasal haklarımızı kullanacağız.’ şeklinde konuştu.

CHP’NİN İTİBARINI BİR TEK SARIBAL MI DÜŞÜNÜYOR?

Orhan Sarıbal’ın ‘CHP’nin itibarsızlaştırılmasına izin vermeyeceği’ne yönelik sözlerinin ardından gözler sus pus olan partinin diğer vekillerine, İl Başkanı İsmet Karaca’ya ve özellikle Av. Ercan Korkmaz ve benzeri isimleri meclis üyesi yapan isimlere çevrildi.

Peki, her fırsatta iktidarı, rant için farklı odak gruplarına boyun eğmekle eleştiren CHP’nin; hukukçu kimliği taşıyan vekili Nurhayat Altaca, yerel yönetim sürecini ve bürokrasiyi yakından bilen Eczacı Erkan Aydın, yıllarca bir çok sosyal ve sivil kurum ve kuruluşta görev alan Prof. Dr. Yüksel Özkan ve genel merkezden çıkmayan Ekonomist Prof. Dr. Lale Karabıyık neden sus puslar, kimden korkuyorlar?

Çok sayıda sabıkası bulunan Tayyar Türkeş ile beraber sözde radyo programları yapan Ercan Korkmaz, ilişkilerini meclis üyesi kimliğini de kullanarak ranta çevirme gayretinde.
Av. Korkmaz meclis üyesi kimliği ile belediye ve kurumlara içeriden baskı kurarken, ortak hareket ettikleri Tayyar Türkeş’in ise dışarıdan kamu kurumlarını arayarak baskı kurma çabasında olduğu iddia ediliyor.

Öyle ki gözünü karartan Korkmaz ve Türkeş, Bursa’da on binlerce kişiye istihdam sağlayan, Bursa’da vergi rekortmeni listesinin gediklisi, Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında yer alan, yani üretmekten katma değer sağlamaktan başka hiçbir şey bilmeyen Gökçen ailesinin, kendi mülklerinde kendi parasıyla inşa ederek üstünü yeşil alan olarak belediye terkini yaptığı ve üstüne üstlük kullanmadığı halde 20 yıl boyunca güncel rayiç bedelden kira ödediği kendisine ait mülke tabiri caizse adeta tepeden konmak istiyor.
Yerel yönetimlerin yoğun talep ve istekleri üzerine termal bölgesinin söz sahibi ailelerinden Gökçen’ler, korona salgını ile birlikte iyice daralan dünyadaki ekonomik gelişmelere rağmen Sıcaksu bölgesinde orta vadede 1 milyon turist ve 5 bin kişiye istihdam sağlayacak 1,5 milyar değerindeki dev proje için start verdiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından harekete geçen Korkmaz ve Türkeş, eksik ve geç ortaya çıkan evraklar ve baskılar sonucu ihaleye çıkarılması bile ciddi sorunları beraberinde getireceği bilinen ihaleye çıkılmasını sağlayarak Osmangazi Belediyesi’ni de büyük zarara uğramakla karşı karşıya bıraktı.

KORKMAZ’I MECLİS ÜYESİ YAPAN İRGİL VE AYDIN MI?

Türkeş ve ailesinin ne iş yaptıklarını nasıl yaptıklarını herkes biliyor. Ancak, avukat kimliği ile meclis üyeliği kimliğini birbirine karıştıran, mafya ile bu kadar içli dışlı, hatta düşkün olan Ercan Korkmaz CHP’ye ve Bursa’ya kimin hediyesi? Tüm oklar sık sık ofisinden çıkmadığı ve ofisinden ara ara fotoğrafta paylaştığı Ceyhan İrgil ile seçimlerin ardından düzenlenen parti buluşmasında özellikle teşekkür ettiği Milletvekili Erkan Aydın’ı gösteriyor. Ceyhun İrgil, Muğla’da keyfini sürerken Bursa’ya böyle bir isim kazandırdığı için kendisiyle gurur duyuyor olmalı. AK Parti’de kabul görmeyince rotayı CHP’ye çeviren, iki belediye seçiminden yenilgi ile çıkmasına rağmen vekil olarak yoluna devam eden Erkan Aydın, zaman zaman medyada takipçiliğine soyunduğu işler ile gündeme geldi. Erkan Aydın, partide onlarca avukat varken neden Korkmaz’ı listeye yazdı ve seçim kampanyası için kendisinden destek aldı mı? Ve Erkan Aydın kamuoyuna bir de her olayın altından çıkıp nasıl ortada görünmemeyi başardığını da paylaşmalı.

Korkmaz ve benzeri isimlerin Mustafa Bozbey’in adaylık dönemine denk gelmesi ise kafaları karıştıran bir başka soru işareti.

TÜRKEŞ’LERİN YÜKLÜ FATURALARINI ARTIK BELEDİYELER TAŞIYAMIYOR!

Medya adı altında özellikle AK Parti’li belediyelere baskı ve yıldırma ile yüklü faturalar kestikleri iddia edilen Türkeşler’in neredeyse hiçbir hizmet sağlamadan elde ettikleri iddia edilen haksız gelirlerine belediyeler, kılıf uydurmakta güçlük çektikleri iddia ediliyor.

TÜRKEŞ’LERİN CHP İLGİSİ VE BAĞLANTISI NASIL BAŞLADI?

Son zamanlarda Türkeşler de rotayı CHP’ye döndürmüş vaziyette. Seçim sürecinde CHP genel merkezine paylaştıkları fotoğraflarla uzun süreli canlı yayın hizmeti verdikleri ortaya çıkan Türkeş’ler, Bursa’da Ercan Korkmaz gibi CHP’li bazı meclis üyeleri ile ortak hareket ediyor. İşin ilginç yanı Türkeş ve Korkmaz’ın baskıları ve yıldırma çalışmaları sonucu zarara uğrayan ise AK Partili belediyeler oluyor.

AK PARTİ VE CHP RANT-ÇIKAR KESİMLERİNDEN KURTULMALI

İşin bir diğer ilginç yanı daha var. Av. Ercan Korkmaz’ı savunmak da tamamen CHP karşıtlığı ile bilinen, CHP Genel Başkanı, Genel Başkan Yardımcısı’na , vekillerine hakarete varan söylemlerde bulunan ve kendisini iktidara yakın konumlandıran sözde medya temsilcilerine kalmış durumda. Korkmaz avukat olmasına rağmen onun avukatlığını ne yazık ki ; tek gelir ve geçim kaynakları AK Parti olmasına rağmen, AK Parti’li kişiler veya belediyeler ile başkanları tehdit ve karalama kampanyası yapan aynı kişiler. Hatta Ercan Korkmaz’ın ihaleye girmeden telefonla bilgi verme ihtiyacı duyduğu yine bu sözde medya temsilcileri oldu. Bu bile ortada dönen kirli ilişkileri ve özellikle AK Parti ve CHP cenahının tamamen rant ve çıkar için çöreklenen bu kesimlere artık müsaade etmemesinin en önemli kanıtı. Aksi takdirde kaybeden Bursa olmaya devam edecek.

Erdinç Karakaş