#

Bursa

Bursa’da tek motorlu evlerin arasına düştü: 2 ölü

Bursa’da tek motorlu bir uçak kalkıştan hemen sonra evlerin arasına düştü. Eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilot hayatını kaybetti.

Bursa’da Yunuseli Havalimanı yakınlarında saat 15.05 sıralarında Osmangazi ilçesinde, tek motorlu bir araç evlerin arasında düştü. Tek motorlu uçak Bağlarbaşı Mahallesi Sarıgül Sokak’ta evlerin arasına düştükten sonra yanmaya başladı.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından yangın kısa sürede söndürüldü. Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın açıklamasına göre uçağın düşmesi sonucu 2 ev ve 2 araçta hasar meydana geldi.

Mahalle muhtarı uçağın pilotu ve yanındaki kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. İHA’nın aktardığı habere göre hayatını kaybedenlerin isimleri pilotlar Furkan Ökten ve Murat Avşar.

İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bursa Valisi Yakup Canbolat, “Eğitim uçağının düşmesi sonucu pilot ve öğrenci pilot hayatını kaybetti. İlk tespitlere göre yaralı yok. Eğitim amaçlı kalkan TC-UTT T2002JF model 2002 eğitim uçağının teknik bir sebeple düştüğünü düşünmekteyiz konu araştırılacak. Sivil bir eğitim uçağıydı. İçinde 2 kişi vardı. Sadece pilotlarımız vefat etti. Mahallede yaralanan yok. Sadece 2 ev ve araçlarda hasar oluştu. Başımız sağ olsun” dedi.

MAHALLEDE YARALANAN YOK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Geçmiş olsun. İçinde 2 kişinin olduğu ‘ultralight’ tipi bir uçak. Mahallede yaralanan veya hayatını kaybeden yok. Patlamayla beraber araçlar yanmaya başlamış. Bunlar da park halindeki araçlarmış. Kısa bir zaman içerisinde detaylar ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

OLAY YERİNDEN İLK KARELER