#

Gündem

Son seçim anketinde çarpıcı sonuçlar

Haziran 2023’te yapılacak seçimlere 1 yıldan az bir süre kala, partilerin oy oranlarıyla ilgili yapılan anketler yakından takip ediliyor. ORC Araştırma şirketinin yaptığı ankette son bir yılda AK Parti ve İYİ Parti’nin oy oranlarındaki değişim gündem oldu. İşte AK Parti ve İYİ Parti’nin oy oranlarıyla ilgili paylaşılan son anketin detaylarına ilişkin bilgiler…

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için siyasi partiler çalışmalarına hız kesmeden devam ederken partilerin oy oranları da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Anket şirketleri seçim araştırmalarını sürdürürken vatandaşlarda anket sonuçlarını yakından takip ediyor.

ORC Araştırma, sosyal medyadan son yaptığı ankete ilişkin verileri paylaştı. AK Parti ve İYİ Parti’nin son bir yılda oy değişimini baz alan anketin sonuçları ise gündem oldu.

AK PARTİ’NİN OY ORANINDAKİ DEĞİŞİM DİKKAT ÇEKTİ

2018 seçimlerinde yüzde 42,6 oy alan AK Parti’nin Ağustos 2021’de oy oranının yüzde 33,4, Ağustos 2022’de ise yüzde 27,3 olduğu belirtildi. Bir yıldaki oy farkı 6,1 puan olarak açıklandı.

İYİ PARTİ’DE ARTIŞ OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

2018 seçimlerinde oy oranı yüzde 10 olan İYİ Parti’nin Ağustos 2021’de oy oranının yüzde 12,5, Ağustos 2022’de ise yüzde 22,5 olduğu belirtildi. İYİ Parti araştırmaya göre oylarını 10 puan arttırdı.