#

Adana

Sosyal medyada vahşete tepki! Boğazını kesip ateşe attı

Sosyal medyada vahşete tepki! Boğazını kesip ateşe attı

Ormanlık alanda, “cinler alemine adadığını” söylediği bir tavuğun boğazını kesip ateşe atan Y.Y.’nin görüntüleri, sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Adana’da bir tavuğun boğazını keserek ateşe atan kişi tepkilere neden oldu. Bir sosyal medya grubunda medyumluk yaptığını iddia eden Y.Y. “Cinler aleminin en çok sevdiği gece sessiz bir saatte ormanda verilen adaklardır. Ben adağımı verdim, sizler için bahşediyorum” diyerek boğazını kestiği tavuğu ateşe attı.

Sosyal medyada yayılan ve Adana’da çekildiği düşünülen görüntüler büyük tepki çekti. Kendisine tepki verenlere de cevap veren Y.Y, normal dışı olayları paylaştığı grubundaki paylaşımında yaptıklarının suç niteliği taşımadığını savundu.

Y.Y. şu ifadeleri kullandı:

“Hayvanları Koruma Kanunu’nun 28. Maddesinin (f) bendine göre, 9. Maddede ve yönetmeliklerinde belirtilen hususlara uymayanlara hayvan başına 300 Türk Lirası, yetkisi olmadığı halde hayvan deneyi yapanlara 1200 Türk Lirası idari para cezası verilmektedir. Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yapılan yasaklamalar suç niteliği taşımamaktadır. Bu nedenle, belirlenen usullere uygun olmadan hayvan deneyi yapan kişiler suç değil, kabahat işlemiş olurlar. Kabahatlerin karşılığı olan yaptırım ise hapis cezası veya adli para cezası değil, idari para cezasıdır. Bilin istedim.”

Y.Y.’nin paylaşımlarının ekran görüntüsünü alan çok sayıda vatandaş, cezalandırılması için sosyal medyada kampanya başlattı.