#

Bursa

Tarihi Çarşı’da bayram hazırlığı

Bursa Tarihi Kapalı Çarşı’nın Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan köklü bir tarihi vardır. Gelenek haline dönüşen bayram alış verişlerini yapmak için ise vatandaşlar  her yıl çarşıya akın ediyor.

Sadece Bursalılar değil, yerli ve yabancı turistleri Tarihi Kapalı Çarşı esnafı ağırlıyor. Son zamanlarda özellikle seçim sürecinden nasibini almıştı. Dengelerin hangi yöne dağılacağını bilemeyen esnaf özellikle yaz döneminden beklentileri yüksek. Fakat vatandaş fiyatlardan dertli. Öte yandan sadece Kurban Bayramı hazırlıkları değil, düğün telaşı içinde vatandaşlar çarşıya geliyor.

Tarihi Çarşılar Federasyonu Başkanı Muhsin Özyıldırım çarşıdaki hareketlilik oldukça iyi olduğunu belirtti. Özyıldırım,  şuan için bayram hazırlığı değil, düğün alışverişlerinin fazla olduğunu vurguladı.

Özyıldırım, şöyle devam etti.

“Okulların kapanmasını bekliyoruz. Kurban Bayramı hazırlığı için. Son haftada yoğun bir kalabalık olacaktır. Seçimden çıkmış olmanın rahatlığı var. Yönler belli olmaya başladı. Alış veriş hacmi giderek artıyor. Yaz sezonu yoğun geçecektir. Kurbandan sonra yine düğünler artacak. Ayrıca gurbetçiler de gelecek. Enflasyon döneminde para kazanmak marifet istiyor. Sattığınız parçanın adeti önemli” dedi.