#

Ekonomi

Tarım Kredi’de indirim başladı

Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nde yapılan indirim sonrası vatandaşlar marketlerde yoğunluk oluşturdu. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu yapılan indirimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tarım Kredi'de indirim başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nin kar amaçlı kurulmadığının altını çizerek, “Fiyatları düşürün, vatandaş daha uygun fiyata alabilsin’ ifadelerini kullanmıştı. Bu açıklamaların ardından Tarım Kredi Kooperatif Marketleri tarafından çok sayıda ürüne indirim yapılacağı açıklanmıştı. Yapılan duyurunu ardından bugün itibariyle kooperatif marketlerdeki başta temel gıda malzemeleri olmak üzere çok sayıda üründe indirim yapıldı. İndirim kararı sonrası vatandaşlar kooperatif marketlerde yoğunluk oluşturdu.

“Devlet kar marjlarının düşürülmesi için çağrıda bulundu”

Yapılan indirim sonrası değerlendirmelerde bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Yapılan indirimler sonrası daha mağaza açılmadan önünde kuyruklar oluşmaya başladı. Vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen ihtiyacınızdan fazlasını almayın. Bugün itibarıyla ay çiçek yağı 160 liradan 148 liraya düştü.

Cumhurbaşkanımız, Hazine ve Maliye Bakanımız, Ticaret Bakanımız çağrılarda bulunmuştu. Kar marjlarının düşürülmesi için çağrıda bulunuldu. Ne yazık ki çağrı bulmayınca devlet kendi marketinde bunu uygulamaya başladı. Temel gıda ürünlerinin neredeyse tamamında indirime gidildi. 5 Litrelik Ayçiçek yağı 165 liradan 149 liraya düştü. Dana kuşbaşı 125 Lira dana kıyma 145 lira’ya düşmüş durumda. Mevcut durumda bu fiyatlardan aşağısını bulmak mümkün değil. Bizim dileğimiz özel sektörde üretici, aracı, toptancı, zincir marketler kısacası herkes temel ihtiyaç ürünlerinde fiyatları düşmesidir” diye konuştu.

İndirim yoğunluğu

Temel Gıda maddelerinde yapılan indirimlerden yararlanmak isteyen vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren marketlere gitti.

“Şeker, yağ hiçbiri kalmamış, makarna da bitmek üzere”

İndirimler hakkında konuşan vatandaşlardan Meryem Uçar, “Buraya geldiğimde kalabalıktı. Şimdi de kalabalık yoğunluk var. Şeker, yağ, hiçbiri kalmamış. Makarna da bitmek üzere” dedi.

Tarım Kredi'de indirim başladı

“İnşallah piyasa da böyle düzelir”

Yapılan indirimler hakkında konuşan Selahattin Bozbaş ise, “İndirimi yapanlardan Allah razı olsun. İnşallah piyasa da böyle düzelir. Gördüğünüz gibi yoğun herkes alışverişini yapabiliyor. Ürünler bittikçe yerini dolduruyorlar. Gerçekten piyasada Karpuz 3 lira burada 2 lira. Bu gerçekten çok harika bir şey İnşallah tüm marketlerimize örnek olur. Yapılan indirimden çok memnunuz” şeklinde konuştu.

Tarım Kredi'de indirim başladı

“Aldığımız şeyler güzel, daha hepsine gelmemiş

Sürekli aynı yerden alışveriş yaptığını söyleyen Fadime Yılancı, “Aldığımız şeyler güzel, daha hepsine gelmemiş. Ben hep buradan alırım, başka bir markete gitmem. Onun için memnunum İnşallah devamı da gelecek” diye konuştu.