#

Bursa

Temel Karamollaoğlu’ndan Mübadele Evi’ne ziyaret

Çeşitli temaslarda bulunmak için Bursa’ya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Nilüfer Belediyesi Mübadele Evi’ni de ziyaret etti. Karamollaoğlu, mübadil kültürünün yaşatıldığı evde yer alan eşya ve materyalleri inceleyerek, o dönem yaşananlar hakkında detaylı bilgi aldı.

Temel Karamollaoğlu’ndan Mübadele Evi’ne ziyaret

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, çeşitli temaslarda bulunmak için Bursa’ya iki günlük ziyaret gerçekleştirdi.

Karamollaoğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş ve Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca ile birlikte Nilüfer Belediyesi’nin, Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği iş birliğiyle Görükle’de hayata geçirdiği Mübadele Evi’ni de ziyaret etti.

Temel Karamollaoğlu’ndan Mübadele Evi’ne ziyaret

Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Remzi Çınar ile Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Korkut’un eşlik ettiği ziyarette Temel Karamollaoğlu, Mübadele Evi’nde yer alan mübadillerin yanlarında getirdiği, evlerinde kullandığı ev eşyaları ile giysileri, tarlalarında kullandıkları aletleri, Türkiye ve Yunanistan arşivlerinden bağışlanan tarihi belge ve fotoğrafları, hikayeleriyle birlikte ilgiyle inceledi. Mübadil kültürü ve dönemin yaşanmışlıkları hakkında detaylı bilgi alan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, müze niteliğindeki Mübadele Evi’ni ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Mübadele Evi’nin anı defterine de duygu ve düşüncelerini şu ifadelerle paylaştı: “Cumhuriyetimizi, kuruluşundan itibaren, anlaşma gereği Türkiye’ye göç eden kardeşlerimiz, gençlere güzel bir anı bırakmış. Tarihimizi hatırlamak, bizim için çok büyük bir önem taşıyor. Gelecek nesiller bu hatıraları değerlendirerek, ülkemizin nasıl inşa edildiğini ve yapılan fedakarlıkları daha iyi anlarlar diye ümit ediyorum.”

Temel Karamollaoğlu’ndan Mübadele Evi’ne ziyaret

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Mübadele Evi ziyaretinin ardından, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Tuğçe Savaş, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çınar ve Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Korkut ve beraberindekilerle birlikte Görükle Rıza Aga Mübadele Kahvesi’nde de Görükle halkı ve muhtarlarla buluşarak sohbet etti.

Temel Karamollaoğlu’ndan Mübadele Evi’ne ziyaret