#

Dünya

Tesla Bitcoin ile araç satışlarına başladı

Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk, şirketlerinden araç alan müşterilerinin ödemeleri Bitcoin ile yapabileceklerini duyurdu.

Musk, Çarşamba günü Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Artık Tesla aracınızı Bitcoin ile satın alabilirsiniz” dedi ve ekledi: “Tesla yalnızca dahili ve açık kaynaklı yazılım kullanıyor ve Bitcoin devrelerini doğrudan çalıştırıyor. Tesla’ya ödenen Bitcoin, yaygın para birimine dönüştürülmek yerine Bitcoin olarak saklanacak,” diye ekledi.

Tesla, “nakit varlığının esnekliğini artırarak, çeşitlendirmek ve getirilerini maksimize etmek amacıyla” toplam 1.5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını açıkladı.

Şirketin Şubat ayında, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (Securities and Exchange Commission – SEC) yaptığı açıklamaya göre, şirket bir sonraki aşamada, araç satışlarında da Bitcoin kabul etmeye başlayacak.

Açıklama, Tesla CEO’su Elon Musk’ın, Bitcoin, Ether, Ripple’ın XRP’si başta olmak üzere birçok popüler kripto para biriminde, yüksek değer artışıyla yansıyan sosyal medya kampanyasının ardından geldi.