#

Dünya

Tesla model arabasının anahtarını ameliyat ile koluna yerleştirdi!

ABD’li yazılım mühendisi Amie DD, araba anahtarlarını kaybetme sorununa nihai çözümü buldu: Anahtarı ameliyatla koluna yerleştirmek.

Anahtarları kaybettiğini sanıp ararken küçük krizler yaşamak hemen bütün otomobil sahiplerinin başına gelmiştir. ABD’li Amie DD adlı yazılım mühendisi kadın, sorunu kökten halletmek için Tesla aracının anahtarını koluna yerleştirdi.

Operasyon sürecini kameraya alıp Hackaday adlı kanalında paylaşan kadın, adım adım işlemin nasıl yapıldığını gösterdi.

Temel olarak Tesla Model 3 aracının kartının içerisinde yer alan ve aracı açmasını sağlayan çipi kattan çıkartan kadın, bir vücut modifikasyon stüdyosunun ve Pineapple ismini kullanan bir adamın yardımıyla anahtar çipini ön koluna yerleştirdi.

Sağlık açısından önlemini de alan ve kartı da güvende tutmak isteyen kadın, kartı biyopolimer ile kaplattı. Kadın, yöntemin işe yaradığını ancak kolunu arabaya çok yakın tutması gerektiğini söyledi.

Arnie, 2 adet yedek anahtar sipariş ettiğini ve gelecek olan Tesla çalışanı ile birlikte çipin nasıl çalıştığını göstereceğini söyledi.

Bir başka Tesla sahibi olan güvenlik araştırmacısı Truman Kain de aracı yolda karşılaştığı yüzleri ve plakaları gözlemleyip kaydeden bir güvenlik robotuna çevirmişti. Kain, böylece kişilerin takip edilip edilmedikleri konusunda haberdar olmaları sağlanacağını söylüyor.

Tesla sahibi, aracının anahtarını kaybetmemesi ve sürekli yanında taşımasına gerek kalmaması için oldukça ilginç bir çözüm buldu: Tesla anahtarını kolunayerleştirdi. Böylece Tesla’yı geleneksel bir anahtar yerine vücudu ile açabiliyor.

Yazılım mühendisi Amie DD, Tesla sahiplerine verilen araba şeklindeki anahtarlığı sökerek içerisinden gerekli olan donanımı çıkardı. Daha sonra küçük bir operasyon yardımıyla gerekli olan donanımı koluna yerleştirmeyi başardı

Tesla anahtarını koluna yerleştirdi!

Vale anahtarı olarak adlandırılan kart içerisinden arabanın kilidini açmayı sağlayan çip çıkarılıyor. Güvenli olması için kartın biyopolimer ile kaplandığıbelirtilirken, kolunda anahtarın yerleştirildiği bölümde bir şişiklik bulunuyor.

Bu kapsamda kolu ile kilidi açabilmesi için araca oldukça yakın olması gerekiyor. Tüm riskleri bir kenara bırakarak sadece ana amaca odaklandığımızda, yazılım mühendisi Amie DD, Tesla’nın anahtarını vücudunda taşımayı başarıyor.

Amie, iki anahtar daha sipariş ettiğini ve Tesla teknisyenlerinin evine gelmesi halinde anahtarı nasıl yerleştirdiğini onlara da göstermek istediğini belirtiyor.