#

Bursa

Ticaret Borsası’nda anlamlı iş birliği

Yenişehir Ticaret Borsası Bursa TKDK İl Müdürlüğü ile önemli bir iş birliğine imza atarak Yenişehirli üreticilerle TKDK yöneticilerini bir araya getirdi.

Bursa TKDK İl Koordinatörü Bilal Tunç ve TKDK yöneticileri Yenişehir Ticaret Borsası’nın daveti üzerine Yenişehir’e gelerek Yenişehirli üreticilere ve borsa üyelerine TKDK desteklemeleri ile ilgili bilgi verdiler.

Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yenişehir Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Aydın, Göreve seçildikleri günden bu yana ilçe ekonomisine nasıl katkı sunarız, tarıma dayalı bir ekonomiye sahip ilçemizin üreticisine ne gibi hizmetler yapabiliriz diye sürekli istişare halinde olduklarını belirterek, ‘Bu gün itibari ile Yenişehir Ticaret Borsa’sı olarak yaptığımız istişarelerden çıkan sonuçlara göre çalışmalarımıza başladık. Yenişehir özellikle tarımsal üretim açısından son derece önemli bir ilçe. Bizde bunun bilinci ile tarımda kaliteyi artırmak, makineleşmeyi sağlamak, işçilik maliyetlerini düşürmek ve üreticinin ürettiği ürünü pazarlaması konusunda yardımcı olabilmek için TKDK ile yaptığımız görüşmelerde tarıma sonsuz destek veren bu kurumumuz ile üreticilerimizi ve kooperatiflerimizi bir araya getirmek istedik. TKDK Bölge Müdürümüz Sayın Bilal Tunç beyefendiye huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Kendisine bu teklifle gittiğimizde seve seve kabul etti ve gereken ne varsa yapabileceklerini söyledi. Ticaret Borsası olarak bu toplantıyı çok önemsiyorum. Bu gün ilçemizde TKDK’nın hizmetlerinden ve desteklemelerinden yararlanmak isteyen tüm arkadaşlarımız merak ettikleri her konuyu birinci ağızdan buradan öğrenebilecekler.

İlkini gerçekleştirdiğimiz bu toplantının devamı da gelecektir. Tekrar TKDK Bölge Müdürümüz Sayın Bilal Tunç olmak üzere tüm ekibine, toplantımıza katılan tüm dostlarımıza teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum’ dedi.
Ticaret Borsası Meclis Başkanı Orhan Damlalı’da yaptığı konuşmada, ‘Göreve seçildiğimiz günden bu yana meclisimizde yaptığımız her toplantıda ilçemiz kalkınmasına destek olmak amacıyla çeşitli fikirler ortaya atıldı. Borsa Başkanımız Ahmet Aydın, her toplantıda ilçemiz tarımına katkı sunacak projelere öncelik vermemizi söyledi. Yaptığımız tüm toplantılarda tarım hep ön plana çıktı. Dünya genelinde yaşanması muhtemel gıda krizinden ülkemizin en az zararla çıkması için üretimimizi artırmalıyız. Bunun içinde tarımda modernizasyona ağırlık vermeli, maliyetleri düşürmeliyiz. Bunun içinde üreticiye ve çiftçiye ciddi destekleri olan TKDK ile ortak çalışmayı düşündük.
TKDK Bölge Müdürümüz Bilal Tunç beyefendi bizim bu teklifimize çok sıcak baktı. Bu gün yaptığımız istişarelerin ve toplantıların ilk meyvesini aldık. Önemli bir toplantı. Bunu iyi değerlendirmeliyiz’ dedi.

Yenişehir’de olmaktan mutluluk duyduklarını belirten TKDK Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç’da, ‘Ticaret Borsamızdan böyle bir teklif gelince seve seve kabul ettik. Bu gün bu toplantıya yoğun katılımı görünce ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi anladık. Yenişehir’e bir çok proje yaptık ve sorun yaşamadığımız ender ilçelerden birisidir. Bu anlamda bundan sonra da Yenişehirlilerin yapmak istediği her projenin yanında olacağız. Bu toplantıdan önce Borsa meclis üyelerimiz ile bir araya geldik. Bizden bir talepleri oldu ve bizde bu talebi kabul ettik. Önümüzdeki Salı günü kurumumuzdan bir uzman arkadaşımız gelerek Ticaret Borsasında saat 10:00’dan, 16:00’ya kadar gelecek proje talepleri hakkında üreticilerimize bilgi verecektir. İnşallah önümüzdeki dönen Yenişehir’e daha fazla proje yapmak istiyoruz’ dedi.

Toplantıda daha sonra TKDK uzmanları projelerle ilgili bir sunum gerçekleştirdiler ve katılımcılardan gelen soruları yanıtladılar.
Toplantının sonunda Yenişehir Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Aydın, TKDK Bursa Bölge Koordinatörü Bilal Tunç’a günün anısına plaket verdi.
Toplantıya siyasi partilerin ilçe başkanları, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Akın, TSO Başkanı Orhan Torun, Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, Muhtarlar Derneği Başkanı Enver Zengin, Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı Hakkı Çetin, kooperatif başkanları, muhtarlar vc üreticiler katıldı.