#

Spor

TOFAŞ: 88 – Petkimspor: 80

TOFAŞ: 88 - Petkimspor: 80

TOFAŞ Basketbol Takımı, 12. hafta erteleme mücadelesinde sahasında Petkimspor’u 88-80’lik skorla mağlup ederek ligdeki 10. galibiyetine ulaştı ve 4. sıraya yükseldi.

Petkimspor karşısında TOFAŞ’ta 27 sayı-4 ribaund-4 asist ile oynayan Tarik Phillip takımın en skorer ismi olurken; Semaj Christon 23 sayı-4 ribaund-3 asist; kaptan DJ White ise 19 sayı-5 ribaund-1 asist ile oynadı.

TOFAŞ: 88 - Petkimspor: 80

Maç sonrası açıklamalarda bulunan TOFAŞ Başantrenörü HakanDemir, şu ifadeleri kullandı; “Basketbol Süper Ligi’ndeki bütün maçlar gibi zor bir maç oldu. Aliağa Petkim de güçlü bir takım. İyi mücadele ediyorlar. Maçı bırakmıyorlar. Bizde de maalesef son oynadığımız maçta aldığı darbeden dolayı Tomislav Zubcic elinden ameliyat olmak zorunda kaldı. Ona da buradan geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. İnşallah en kısa zamanda aramıza döner. Petkim karşısında da derin bir takım olduğumuzu gösterdik. DJ White Avrupa kupasında yer alıyordu. O da bir sakatlık geçirmişti. Şimdi o geldi katıldı. Dolayısıyla yeniden her hafta farklı bir kimya ile oynuyoruz ama sonuç olarak baktığımızda takımımız sonuna kadar mücadele etti. Maçı bırakmadı. Zaman zaman kopma noktasına ya da onların psikolojik üstünlüğü aldığı noktalar oldu ama özellikle sonradan giren oyuncularımızla maçı güçlü bitirdik. Bütün takımı tebrik ediyorum. Bu şekilde yolumuza devam edeceğiz”