#

Gündem

Toplu cenaze namazı kılınan köyde, karantina sona erdi

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde toplu cenaze namazı kılınması sonucu 60 kişiye koronavirüs bulaşan Taşkınpaşa Köyü’nde karantina uygulaması 29 günün ardından sona erdi.  

Toplu cenaze namazı kılınan köyde, karantina sona erdi

Nevşehir Ürgüp’te 900 nüfuslu Taşkınpaşa köyünde oturan D.İ. ile eşi İ.İ., mart ayında Diyarbakır’da yaşayan oğullarını ziyarete gitti. Daha sonra evlerine dönen çift, öksürük ve yüksek ateş şikayetleriyle Nevşehir Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Hastanede çifte yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı.

Bunun üzerine köy, 21 Nisan’da karantinaya alındı. Bu sırada köyde oturan Rıza Uzun, ciğerlerinde yaşadığı sorunlar nedeniyle hayatını kaybetti. Uzun’un köyde kılınan cenaze namazına çok sayıda kişi, katılarak, sosyal mesafe kuralına uyulmadı.

Cenaze namazı sonrası sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde köyde yaşayan 60 kişinin ‘Covid-19’ testi pozitif çıktı. Bu kişiler, daha sonra hastanede tedaviye alındı. Bu süreçte köy halkından 3 kişi de hayatını kaybetti. 57 kişiden bazılarının ise, tedavileri tamamlanarak sağlıklarına kavuştu. Taşkınpaşa Köyü’nde uygulanan karantina 29 günün ardından dün akşam saatlerinde sona erdi. Köyde hayat normale döndü.