#

Gündem

TRT, 19 Mayıs’ı 29 Ekim’le karıştırdı

TRT, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın karıştırılarak, ‘Cumhuriyet Bayramı’ yazılmasıyla ilgili sorumlu personel hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

TRT, 19 Mayıs'ı 29 Ekim'le karıştırdı

TRT Haber, 19 Mayıs’ta milli bayramları karıştırdı. TRT spikeri konuşurken ekrandaki “19 Mayıs Cumhuriyet bayramı kutlu olsun” yazısı dikkat çekti. TRT’deki skandal hata için sosyal medyada ‘TRT bayramları karıştırdı’ yorumu yapıldı.

Sorumlu personel hakkında soruşturma başlatıldığını duyuran TRT açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“TRT Haber kanalında yayınlanan bülten esnasında stüdyo görselinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı yerine 19 Mayıs Cumhuriyet Bayramı ifadesi yer almıştır. Hatalı grafiğin ekrana yansımasına neden olan personel hakkında idari soruşturma başlamıştır.”

Giresun Belediyesi ve Arda Turan’da bayramları karıştırdı

Giresun Belediyesinin de bayramları karıştırdı. Belediye, sosyal medya hesabından paylaştığu kutlama mesajında “19 Mayıs Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” diye yazdı.

Hatayı anlayan görevliler daha sonra yazıyı “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” olarak değiştirdi.

TRT, 19 Mayıs'ı 29 Ekim'le karıştırdı

Futbolcu Arda Turan da 19 Mayıs için sosyal medyada paylaştığı mesajında “Mert Koleji’nin 19 Mayıs Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Dünyanın yaşadığı bu pandemi sürecinde evinizde kalarak en güzel şekilde eğitiminize devam etmenizi diliyorum. Size sağlık mutluluk ve başarı diliyorum çocuklar, kendinize çok iyi bakın” dedi.

Turan, tepkiler üzerine yaptığı açıklamada ise “Ramazan ayı, iftar vakti, oruç tutuyorum. İnsanlık hali… İnsan dalabilir. Bunda bu kadar büyütecek bir şey yok. Umarım bunu konu eden insanlar hayatlarında en az benim kadar ülkesine hizmet etme fırsatını bulurlar” ifadelerini kullandı.