#

Gündem

Türk Tarih Kurumu Başkanı FETÖ’cülere af istedi

Türk Tarih Kurumu Başkanı Yaramış, “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor” dedi.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu (TTK) ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) iş birliğiyle Afyon’da 15 Temmuz’u Anlamak Paneli düzenlendi.

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yaramış ise konuşmada Türk tarihine bakıldığında çok sayıda darbe ile karşılaşıldığını hatırlattı. 15 Temmuz’a kadar darbe girişimlerinin her zaman başarılı olduğuna dikkat çeken Yaramış, Türk milletinin 15 Temmuz’da büyük bir sınav verdiğini ve bu sınavı başarı ile geçtiğini ifade etti. “Genci, yaşlısı milletin fedakarlığı sayesinde darbe girişimi atlatılmış oldu” diyen Yaramış, bu fedakarlığın unutturulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Yaramış konuşmasının bir bölümünde, “Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Tarihte biliyorsunuz, birçok darbe girişimi oldu, darbeler oldu” hatırlatması yapan Yaramış, “Bu darbelerin topluma vermiş olduğu zararı azaltmak için, zaman içinde nedamet duyan, pişmanlık duyan insanları da bizim kazanmaya çalışmamız gerekiyor. Neticede bu bir sosyal yaradır aynı zamanda” diye konuştu.

Türk Tarih Kurumu Başkanı’nın bu sözlerine, Twitter’daki kullanıcılardan büyük bir tepki geldi.