#

Spor

Türkiye, Uluslar Ligi’nde Macaristan’a 2-0 yenildi

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup son maçında deplasmanda Macaristan’a 2-0 kaybetti ve sonuncu oldu. Sırbistan’ın sahasında Rusya’yı yenmesi sonucu liderlik şansı doğan A Milli Takım, galip gelse lider olacağı grupta son mücadeleyi kaybetti ve ikili averaj sonucu son sırada yer alıp küme düştü. Grubu Sırbistan ve Türkiye 6’şar puanla tamamlarken ikili averajda üstün olan Sırbistan üçüncü oldu.

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup son maçında deplasmanda Macaristan’a 2-0 kaybetti. Sırbistan’ın sahasında Rusya’yı 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup etmesi sonucu liderlik şansı doğan A Milli Takım, galip gelse lider olacağı grupta son mücadeleyi kaybetti ve küme düştü.

Grubu Sırbistan ve Türkiye 6’şar puanla tamamlarken ikili averajda üstün olan Sırbistan üçüncü oldu. A Milli Futbol Takımı ise C Ligi’ne düştü.

Macaristan ise bu galibiyetle puanını 11 yaptı ve grubu lider olarak tamamlayıp A Ligi’ne yükseldi. Macaristan’ın gollerini David Siger ve Kevin Varga kaydetti.

Stat: Puşkaş Arena

Hakemler: Ivan Kruzliak, Tomas Somolani, Branislav Hancko (Slovakya)

Macaristan: Dibusz, Fiola, Lang, Szalai, Nego (Dk. 89 Botka), Siger, Nagy, Hangya (Dk. 74 Holender), Kalmar (Dk. 46 Cseri), Könyves (Dk. 46 Varga), Nikolic (Dk. 64 Gyurcso)

Türkiye: Mert Günok, Nazım Sangare, Merih Demiral, Ozan Kabak, Caner Erkin, Ozan Tufan (Dk. 71 Berkay Özcan), Mahmut Tekdemir (Dk. 88 Kaan Ayhan), İrfan Can Kahveci (Dk. 55 Yusuf Yazıcı), Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman, Cenk Tosun (Dk. 71 Deniz Türüç)

Goller: Dk. 57 Siger, Dk. 90 5 Varga (Macaristan)

Sarı kartlar: Dk. 47 Mahmut Tekdemir (Türkiye), Dk. 54 Cseri, Dk. 77 Dibusz, Dk. 78 Holender, Dk. 90 1 Gyurcso (Macaristan)

Maçtan dakikalar

5.dakikada kazanılan serbest vuruşu Hakan Çalhanoğlu kullandı şutu kalecide kaldı.

9.dakikada sol çaprazdan gelen Nikolic şutunu çekti top kaleci Mert Günok’ta kaldı.

11.dakikada Kalmar ceza sahasına girmeden şutunu çekti top az farkla auta gitti.

18.dakikada sağ kanattan korneri Kalmar kullandı savunmadan seken topu bir kez daha Kalmar doldurdu ancak Merih topu uzaklaştırdı.

25.dakikada sol kanattan Hakan çizgiye indi ortasını savunma uzaklaştırdı.

HAKAN KALEYİ BULDU! 28.dakikada sağ çaprazda Hakan Çalhanoğlu topu aldı yerden sert vurdu şutu kalecide kaldı.

34.dakikada Kenan topla buluştu ancak ofsayt pozisyonunda kaldı.

38.dakikada penaltı noktası civarında topla buluşan Kenan Karaman dönerek vurdu şutu kalecide kaldı.

41.dakikada sol kanattan Caner ortaladı Ozan gelişine vurmak istedi ancak başarılı olamadı.

İlk yarı golsüz berabere sona erdi.

Sırbistan sahasında Rusya önünde ilk yarıyı 4-0 galip tamamladı. Kolay Kolay kaybedilmeyecek bir avantaj yakalayan Sırbistan bu sonucu korursa ortaya ilginç bir tablo çıkıyor. A Milli Takım, Macaristan’ı yenerse lider olacak. Kaybederse bu sezon son sırada kalacak. Beraberlik halinde ise Macaristan lider olacak.

İkinci yarı başladı. Devre arasında Macaristan takımında Könyves ve Kalmar çıktı yerlerine Varga ve Cseri girdi.

SARI KART! 47.dakikada Mahmut yaptığı faul sonucu sarı kart gördü.

50.dakika Macaristan sağ kanattan korner kullandı ortasını savunma çıkardı.

SARI KART! 52.dakikada Mahmut yaptığı faul sonucu sarı kart gördü.

GOLE ÇOK YAKLAŞTIK! 55.dakikada ceza sahası içinde Cenk Tosun topu aldı dönüp vurdu savunmadan top sekti uygun durumda Ozan Tufan vurdu top az farkla üstten auta gitti.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ! 56.dakikada İrfan Can Kahveci çıktı Yusuf Yazıcı çıktı.

GOL! 57.dakikada Macaristan Siger’in golüyle 1-0 öne geçti. Hızlı gelişen Macaristan atağında Varga yerden vurdu şutu direkten döndü seken topu David Siger tamamladı ve golü attı.

63.dakikada Mahmut savunmanın arkasına oynadı Hakan hamle yaptı ama topu alamadı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ! 64.dakikada Nicolic çıktı yerine çıktı Gyurcso girdi.

67.dakikada ceza sahasında oluşan karambolde son olarak Ozan Tufan topun gelişine vurdu ama şutu auta gitti.

70.dakikada sağ çaprazdan gelen Nego şutunu çekti top az farkla auta gitti.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ! 71.dakikada Cenk Tosun ve Ozan Tufan çıktı yerlerine Deniz Türüç ve Berkay Özcan girdi.

NET FIRSAT KAÇTI! 73.dakikada sağ kanattan Deniz ortaladı savunmadan seken topa Hakan sert vurdu kaleci çıkardı bir kez daha Yusuf Yazıcı vurdu bu kez de savunmadan geri geldi.

75.dakikada Macaristan sağ kanattan Nego ile geldi şutu yandan auta gitti.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ! 75.dakikada Hangya çıktı yerine çıktı Holender girdi.

SARI KART! 77.dakikada Holender yaptığı faul sonucu sarı kart gördü.

79.dakikada ceza sahasına gelen ortaya Deniz Türüç kafayı vurdu ama top kalecide kaldı.

81.dakikada sol kanattan Caner ortaladı Hakan Çalhanoğlu uygun pozisyonda kafayı vurdu ama top kalecide kaldı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ! 88.dakikada Mahmut çıktı yerine çıktı Kaan Ayhan girdi.

GOL! 90+5.dakikada Macaristan Varga’nın golüyle 2-0 öne geçti. Kasımpaşa forması giyen Kevin Varga oyuna girdikten sonra iki golde de etkili oldu ve son anlarda sağ çaprazdan yaptığı vuruş sonucu topu filelere gönderdi.

Mücadeleyi Macaristan 2-0 galip bitirdi

Maçtan notlar

ilk 11’de 4 değişiklik.

UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup maçında Budapeşte’de Macaristan’a konuk olan A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Şenol Güneş, Rusya ile oynanan son karşılaşmaya göre ilk 11’de 4 değişikliğe gitti. Ay-yıldızlı ekibin Rusya ile oynadığı grup maçında ilk 11’de sahaya çıkan oyunculardan Cengiz Ünder cezalı olması, Zeki Çelik de sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı. Kaan Ayhan ve Okay Yokuşlu ise yedekler arasında forma bekledi. Deneyimli teknik adam, bu dört ismin yerine Ozan Kabak, Nazım Sangare, Mahmut Tekdemir ve İrfan Can Kahveci’ye ilk 11’de şans verdi. Türkiye, Macaristan mücadelesinde, Mert Günok, Nazım Sangare, Merih Demiral, Ozan Kabak, Caner Erkin, Ozan Tufan, Mahmut Tekdemir, İrfan Can Kahveci, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Karaman ve Cenk Tosun 11’iyle sahaya çıktı.

Bakan Kasapoğlu maçı statta izledi

Puskas Arena’da oynanan maçı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da izledi. Bakan Kasapoğlu, mücadeleyi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir ve TFF Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte takip etti.

Şenol Güneş 50. resmi maçında

Şenol Güneş, Macaristan mücadelesiyle A Milli Futbol Takımı’nın başındaki 50. resmi maçına çıktı. Türkiye, Güneş idaresinde oynadığı 49 resmi maçın 28’ini kazandı, 9’unu yitirdi, 12’sinde ise eşitliği bozamadı. Bu maçlarda 85 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 39 gol gördü.