#

Türkiye

Türkiye’nin Koronavirüs Grafikleri

Türkiye’de toplam kaç entübe hasta var? Günlük ne kadar test yapılıyor? Yoğun bakımda yatan hasta sayısındaki son durum ne? Türkiye’de toplam görülen vaka ne kadar? Türkiye’de bir günde kaç kişi hayatını kaybediyor? Bir günde görülen vaka sayısındaki artışta son durum ne? İyileşen hasta sayısı ne kadar?

Koronavirüsün Türkiye’de görülmeye başladığı 10 Mart tarihinden itibaren vaka sayıları hızlı bir şekilde artış göstermeye devam ediyor. 26 günde Türkiye’de görülen toplam vaka sayısı 27 bin 69 kişiye ulaştı.

Türkiye’de ortalama vaka artışlar yükseliş göstermektedir. İlk vakanın görülmeyi başladığı tarihten itibaren il zirveyi 27 Mart tarihinde görmesiyle birlikte sonrasında bir düşüş yaşandı. Fakat daha sonra tekrar yükseliş trendine geçerek son verilere göre 5 Nisan’da vaka sayısı 3 bin 135 oldu.Vaka sayısındaki artış gibi Türkiye’de ölü sayısında da sürekli bir artış söz konusu. 21 Mart tarihinde günlük ölü sayısının 12’ye ulaşmasının ardından bir düşüş söz konusuydu. 25 Mart tarihinde sonra grafikte düzenli bir artış olduğu görülüyor. Günlük en çok ölümün yaşandığı 2 Nisan tarihinden sonra ölü sayısında da bir düşüş göze çarpıyor.

Günlük iyileşen hasta sayısında da gözle görülebilir bir yükseliş söz konusu. 4 Nisan tarihinde 302 kişilik bir iyileşen hasta sayısıyla zirve görülmüş oldu.

Grafikte düşmesinin iyi yorumlandığı bir grafik ise entübe hasta sayısı. Yukarıdaki grafikte bir günde solunum cihazına bağlı olarak tedavisi devam eden hastaları göstermektedir.

Günlük yapılan test sayısının artmasına bağlı olarak vaka sayısında da artışlar gözlemlenebilir. Test sayısının artması tespit edilen vakaların izole edilmesi ve virüsün yayılma hızını düşürecektir.

Yoğun bakıma yatırılan hasta sayısında da ciddi bir düşüş söz konusu. Hastaların yoğun bakıma yatmadan tedavi edilip iyileşme ve bununla birlikte taburcu edilmesi günlük ölü sayısında da bir düşüşle paralellik göstermektedir.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın