#

Gündem

Türkiye’nin koronavirüs haritası! Türkiye’de son durum ne?

Tüm dünyada etkisini hızla sürdüren ve Türkiye’de de artan sayılarla birlikte koronavirüs yayılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı koronavirüs verilerini günlük olarak paylaşıyor. Türkiye’de bugüne kadar topla koronavirüs hasta sayısı 69 bin 392. Dün 115 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle birlikte hayatını kaybedenlerin toplam sayısı bin 518’e yükseldi.

Koronavirüs Türkiye’de yayılmaya hızla devam devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı açıklama ile koronavirüs hakkındaki son verileri paylaştı.

Koca; “Vaka sayısındaki artış hızı, yoğun bakım ve solunum desteği ihtiyacı olan hastaların sayısındaki artış hızı sabit kalma eğiliminde. 875’i son 24 saatte olmak üzere 5 bin 674 hastamız taburcu edildi’ dedi. Peki koronavirüs Türkiye’de en çok hangi illerde tespit ediliyor? İşte il il koronavirüsü haritası

TÜRKİYE’DE SON DURUM

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan koronavirüs haritalarına göre hastalık en çok İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Zonguldak ve Sakarya’da görüldü. İşte il il corona virüsü vakaları;

İSTANBUL

ANKARA

İZMİR

KOCAELİ

EN YÜKSEK İL ZONGULDAK

Sağlık Bakanı Koca: “Filyasyon ekibi, doğrudan tanı konulmuş kişilere ulaşmaktadırlar. Her yeni vakada hastalığa karşı ağ yeniden kurulmaktadır. Erken tanılarla, hem yayılma önlenmekte hem de risk grubunda olanların hayatı kurtarılmaktadır. Filyasyon çalışması 81 ilimizde yapılmaktadır ve temaslı takibin yapıldığı en yüksek il Zonguldak, en düşük il ise Şanlıurfa’dır. İstanbul’da bin 200 filyasyon ekibi görev yapmaktadır, Türkiye genelinde ise 4 bin 600’dür.”

ZONGULDAK