#

Haber

Üç ay arayla düşen UH-1 tipi helikopterler, 2032’ye kadar kullanılacakmış

İstanbul’da üç ay arayla düşen UH-1 tipi helikopterlerin, 2032 yılına kadar kullanılmasının planlandığı belirtildi.

Sözcü’den Zeynep Gürcanlı’nın haberine göre, İstanbul Çekmeköy’da düşen helikopterin kullanım süresinin daha önce tartışma konusu olduğu ortaya çıktı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, geçen kasım ayında aynı tip helikopterin kaza yapması sonucu Milli Savunma Bakanlığı’na “Helikopterleri TSK envanterinden ne zaman çıkaracaksınız?” diye sorduğunu söyledi. Emir, sorusunun “Süreç 2015’te başladı ve 2032’ye kadar sürecek” diye yanıtlandığını aktardı.

Emir konuya ilişkin olarak bugün yeniden değerlendirmelerde bulundu.

Sicili bozuk bu helikopterleri kullanma ısrarının artık hiçbir şekilde açıklanamayacağını ifade eden CHP’li Emir, “Başta ABD olmak üzere dünya üzerinde pek çok ülke bugün bu tip helikopterleri emekliye ayırmıştır. Her ne kadar yapılan açıklamalarda UH 1’lere toz kondurulmasa da, bunların sadece Türkiye’de değil dünyanın pek çok ülkesinde kullanıldığı, helikopterlerin revizyondan geçirildiği ifade edilse de sicili hayli kabarık olduğu bu son kazayla tescillenmiş helikopterlerin kullanılmasındaki ısrar artık kamuoyunun anlayış ve idrak sınırlarını aşmıştır” dedi.

Emir, ” ‘Biz uyarmıştık’ demek, kurmak istediğimiz son cümle lakin aynı tip helikopterle peş peşe bu kazaların yaşanmasının ‘Acı bir tesadüf’ olarak açıklanamayacağı artık ortadadır. Kazanın sebebinin en kısa sürede ortaya konması gerekliliği bir yana, TSK’nın bu helikopterleri envarterden çıkarma sürecini yeniden gözde geçirmesi gerektiği aşikardır” açıklamasında bulundu.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın