#

Genel

UEFA’nın Merih Demiral kararına tepkiler

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2024 Avrupa Şampiyonası’nda (EURO 2024) bozkurt işareti yapan Merih Demiral’a verilen 2 maç ceza için UEFA’ya tepki gösterildi.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda kazanılan Avusturya maçında bozkurt işareti yapan A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral’a verilen cezaya tepki yağdı.

“Karar futbolun üzerine siyasi baskı gölgesi düşürmüştür”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merih Demiral’a UEFA tarafından verilen maç cezasına ilişkin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,

“UEFA Disiplin Kurulu’nun milli futbolcumuz Merih Demiral’a 2 maç ceza vermesi son derece hatalı bir karardır. UEFA kararı açıklanmadan önce belirli mahfillerde kararın yayınlanması, bu kararın belirli baskı gruplarının etkisi ile alındığı göstermektedir. UEFA’nın bu kararı, futbolun üzerine siyasi baskı gölgesi düşürmüştür” ifadelerine yer verdi.

“Kabul edilemez”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milli futbolcu Merih Demiral’a verilen 2 maçlık men cezası kararının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Milli futbolcumuz Merih Demiral’a UEFA’nın 2 maç men cezası kararı kabul edilemez. Kararın özgürlükçü ve hakkaniyetli bir yaklaşımla ve savunma dosyası ciddiyetle incelenerek düzeltilmesini bekliyoruz. Futbolun heyecanı ve güzelliği siyasi kararlarla gölgelenmemelidir” ifadelerini kullandı.

“Hakkımızı aramaya devam edeceğiz”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Ülkemize ve millî futbolcumuz Merih Demiral’a uygulanan bu çifte standarda karşı hukukî yollardan hakkımızı aramaya devam edeceğiz” dedi.

Bakan Bak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “UEFA’nın, hukukî hiçbir dayanağı olmayan, bütünüyle siyasi olduğuna inandığımız haksız ve yanlı kararını kınıyoruz. Ülkemize ve millî futbolcumuz Merih Demiral’a uygulanan bu çifte standarda karşı hukukî yollardan hakkımızı aramaya devam edeceğiz. Futbolcularımıza inanıyoruz. Onlar da gereken cevabı yeşil sahada verecektir” ifadelerine yer verdi.

“Şiddetle kınıyoruz”

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Demirağ ile aldığı 2 maç men cezasını değerlendirdi,

“UEFA’nın aldığı bu kararı kınıyorum disiplin yönetmeliği çok açık.” diye konuşan Güler, “Bozkurt işareti geleneksel manada bu topraklara ait duruştur eylemdir maalesef baskı altında kaldılar Almanya’da çıkan bir gazete 2 maç cezayı çok önceden duyurdu bu bir siyasi hesaplaşma milli takımın moralini bozmak için yapıldığı çok açık bu kararı kabul etmiyoruz siyasi bir karar bu kararı şiddetle kınıyoruz.” dedi.

Yorum için tıkla

Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş

Yorum yazın