#

Bursa

Uludağ’da ağaç katliamı iddiası

Bursa, 21 Haziran’da Kestel ilçesine bağlı köylerde meydana gelen ve 6 kişinin ölümüne neden olan sel felaketiyle Türkiye’nin gündemine oturdu. Doğa bir taraftan alarm verirken 25 Haziran’da Uludağ Sarıalan ve Kirazlıyayla bölgelerinde inceleme yapan DOĞADER ekibi kesilen ağaçları fotoğraflarla belgeledi.

” Yine ağaç katliamı, yine Uludağ Milli Parkı ve yine Uludağ’a kıydılar” sözleri ile kesilen ağaçları kamuoyuna duyuran DOĞADER’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“DOĞADER ekibi 25 Haziran’da Sarıalan, Kirazlıyayla’da yaptığı incelemede, Uludağ Milli Park sınırlarındaki doğa katliamına şahit oldu.

Pandemi yasaklarını ve Milli Park’ların kapatılmasını fırsat bilen Bursa yöneticileri, bu süre içinde Teferrüç’den Kadıyayla ve Kirazlıyayla çekilen doğalgaz hattının; burada sınırlı kalmayıp Milli Park sınırları içinde ağaç kesip, 10-15 metre genişliğinde 4 kilometre uzunluğunda yol açarak Sarıalan bölgesine ulaştırmış. Halbuki Kirazlıyayla’dan Uludağ karayoluna çıkılıp, asfalt yolun paralelinde ormana zarar vermeden doğalgaz hattı Sarıalan’a götürülebilirdi. Açıkçası maliyeti ve rantı düşünenler YİNE ULUDAĞ’A KIYDILAR..

Uludağ’ı korumakla görevli Milli Parklar Müdürlüğü’de ne yazık ki yıllar önce Teleferik projesinde yaptıkları gibi bu katliama da göz yumdu.”