Bursa
Uludağ’da otel yangını: 2 kişi hayatını kaybetti
Bursa Uludağ’da bulunan Kervansaray Otel’de yangın çıktı. Binanın Kartalya’daki yangının ardından yapılan denetimde turizm işletme belgesi olmadığı için kapatıldığı öğrenildi. Yangında, Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği Başkanı Yahya Usta ve 24 yaşındaki Dünya Alp Disiplini Şampiyonu Berkin Usta hayatını kaybetti. Berkin Usta’nın Annesi Fikriye Usta’nın hastanede tedavisi devam ediyor.

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Uludağ’da bulunan Kervansaray Otel’den, saat 06.00 sıralarında alevler yükselmeye başladı.
İhbar üzerine ekipler anında yangına müdahale etti. Otelde konaklayanların olmadığı tespit edilirken, 2 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de yaralı olduğu açıklandı.
Otelde hayatını kaybedenlerden birinin 24. Pekin Kış Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil eden Milli Kayakçı Berkin Usta olduğu öğrenildi. Aynı yangında, milli kayakçının Kayak Hocaları Derneği Başkanı da olan Sarıkamışlı kayak hocalarından Yahya Usta ve annesi Fikriye Usta da yaralandı.
Yangına müdahale sürerken otelin Kartalkaya’da yaşanan yangın felaketinin ardından başlatılan denetimlerde kapatıldığı ve boş olduğu belirtildi.
Otel hakkında mahkemece de tahliye kararı verildiği öğrenildi.
12 görevlinin otelde olduğu ve 9’unun yangın başladığında dışarı çıktı, ancak üç kişi yoğun dumandan etkilendi.
Üç kişinin kayak hocası, eşi ve oğlu olduğu, şuurları kapalı olarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
2 kişi hayatını kaybetti
Bursa Valiliği 2 kişinin hayatını kaybettiğini, yangın sırasında 12 kişinin ekipler tarafından dışarı çıkarıldığını açıkladı.
Açıklama şu şekilde;
“Uludağ Oteller Bölgesinde bulunan, daha önce 02.01.2025 tarihinde konaklama izni iptal edilmiş olan ve müşterisi bulunmayan bir otelde bugün saat 05.29’da yangın çıktığı ihbarı alınmış, yangına çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından 110 personel ile anında müdahale edilerek yangın kontrol altına alınmış ve soğutma çalışmalarına başlanılmıştır.
Otelde bulunan 12 personel müdahale ekipleri tarafından çıkarılmıştır. Çıkarılan personelden 2’si maalesef hayatını kaybetmiştir.
Hayatını kaybeden personele Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
Bursa Valisi Erol Ayyıldız, otelde konaklayan tatilci olmadığını ve içeride görevli olup olmadığını kontrol etmek adına birimlerin çalışma yürüttüğünü söyledi.
Mustafa Bozbey’den açıklama
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yangınla ilgili şu bilgileri verdi: “Bina tamamen boşaltılmış durumdadır. Net bilgi olmamakla beraber, 1 kişinin vefat ettiği bildirildi. Yangının başlamasıyla beraber, arkadaşlarımız hemen ulaşıp müdahale etti. Binayı komple boşalttı. Denetlenen otellerden bir tanesiydi. Kartalkaya’daki yangından sonra yeniden denetlemeye tabi tuttuğumuz bir oteldi. Hazırlanan raporu da hem Uludağ Alan Başkanlığına, hem ilgili bakanlığa, hem de Osmangazi Belediyesine ilettik.”
“Kapatılması gereken bir oteldi”
Raporu net olarak aktarmanın mümkün olmadığını belirten Bozbey, “Ancak eksikleri olan bir oteldi. Kapatılmasına karar verilen bir oteldi. Ancak kapatılıp kapatılmadığını bilmiyorum. Biz denetimleri yapıyoruz. Uludağ Alan Başkanlığına biz bu raporları iletiyoruz. Gereğini onlar yerine getiriyor. Otel tamamen boşaltıldı. Yangının çıkış sebebiyle ilgili yetkililerle görüşmeler sağladım. Ancak öncelikle, yangının söndürülmesi konusunda çalışma yapıyorlar. Otelde, personel olarak 4 kişi olduğu tahmin ediliyor. Tam net bilgi değil. Yangının çıkış sebebi soğutma çalışmalarından sonra yapılacak denetimde ortaya çıkacaktır. Ancak ilk tespitlere göre, alt kattaki mutfak veya kafeteryadan olduğu tahmin ediliyor. Bina tamamen boşaltıldı ve yangın tamamen söndürüldü. Soğutma çalışmaları yapılıyor. İçeride insan olup olmadığı tek tek kontrol ediliyor” dedi.
Uludağ’da otel yangınında 3 kişi dumandan etkilendihttps://t.co/6iFUdYfhL1 pic.twitter.com/XakpCN1BZO
— Line TV (@linetv) March 27, 2025
Yanan otelden açıklama
Uludağ’da yanan otel yönetimden ilk açıklama geldi. Yangının otelin dışından başladığı, otele sıçradığı iddia edildi.
Uludağ’da 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan otel yangınında, Kervansaray Otel yönetimi yazılı basın açıklamasında bulundu. Açıklamada şu cümlelere yer verildi;
“Bursa Uludağ’daki kapalı olan Kervansaray Otel’imizin arka tarafında, dışarıda bir veranda alanında gece saatlerinde sebebi henüz bilinmeyen şekilde başlayarak otelimize sıçrayan bir yangın çıkmıştır ve kısa sürede itfaiye tarafından kontrol altına alınmıştır. 17 Mart’ta Jandarma’ya bilgi verilerek kapatılan otelimizde meydana gelen yangın ile ilgili resmi makamlarla her türlü bilgi ve iletişim sağlanmaya çalışılmaktadır. Detaylıca kamuoyu en hızlı şekilde bilgilendirilmeye devam edilecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.”
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir Giriş